Olli Rehn: Zona euro fie se va dezintegra, fie se va consolida după criză

Criza din zona euro a plasat uniunea monetară într-o poziţie critică din care fie se va dezintegra, fie va ieşi întărită, a declarat, joi, comisarul pentru Afaceri Economice şi Monetare Olli Rehn.

RomaniaTV.net
24 nov. 2011, 18:29
Olli Rehn: Zona euro fie se va dezintegra, fie se va consolida după criză

Avem în faţa noastră fie dezintegrarea lentă a zonei euro, fie o consolidare semnificativă a uniunii monetare”, a afirmat Rehn în faţa presei, la Helsinki.

Olli Rehn a refuzat să comenteze rezultatul mediocru al emisiunii germane de obligaţiuni de miercuri, când trezoreria germană nu a reuşit să plaseze decât titluri de 3,6 miliarde de euro, din oferta de 6 miliarde de euro.

„Nu ne stă în obicei să comentăm zi de zi evoluţiile pieţei”, a spus Rehn, care a recunoscut că situaţia este foarte gravă iar criza pornită din Grecia a atins centrul Uniunii Europene.

El a arătat că trebuie luate fără întârziere decizii curajoase şi hotărâte, la viitoarele reuniuni ale liderilor din zona euro şi Uniunea Europeană.

Pentru depăşirea crizei, trebuie stabilizată şi întărită uniunea monetară, dar şi corijarea dezechilibrelor, consideră Rehn.

În lipsa acestor măsuri, nimeni nu va mai vrea obligaţiunile comune propuse pentru zona euro, nici statele europene nici nimeni altcineva, a avertizat comisarul.