Oltchim, debut cu înfrângere în grupa 2 a Ligii Campionilor

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au fost învinse, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 23-22 (10-9), de formaţia ungară FTC Budapesta, în primul meci din grupele principale ale Ligii Campionilor.

RomaniaTV.net
03 feb. 2013, 18:47
Oltchim, debut cu înfrângere în grupa 2 a Ligii Campionilor

În faţa unei săli arhipline cu fani zgomotoşi şi inventivi la nivelul coregrafiei, Oltchim a marcat primul gol al partidei, în minutul 2. FTC a egalat rapid, iar Tomori a adus avantajul pentru unguroaice, 1-2 (min. 4). Bulatovici a marcat pentru a doua oară de la 7 metri, readucând Oltchimul în faţă, 3-2 (min. 7), dar tot ea a ratat următoarele două atacuri. În poartă, Paula Ungureanu a făcut show, având cinci intervenţii în primele 10 minute, dar greşelile din ofensivă au costat campioana României, care s-a văzut condusă pentru a doua oară, 4-5 (min. 14). Antrenorul Vestergaard a cerut time-out în minutul 15, jocul nu mergea cum trebuie. A urmat 4-6 (min. 18) şi 5-8 (min. 22), Oltchim negăsind soluţii. Fanii au continuat cu încurajările, dar au strecurat şi huiduieli la adresa adversarei.
Pineau a ratat de la 7 metri, min. 25, producând rumoare în sală, iar unguroaicele au profitat, 6-9. Formaţia vâlceană a marcat apoi de două ori, 8-9 (min. 28), Stanca a adus egalarea, 9-9, dar Cifra a mai înscris o dată pentru FTC, care a ieşit în avantaj la pauză, 9-10.

Adversara a început la fel de bine şi repriza secundă, Pena marcând pentru 9-11 (min. 33), în timp ce Oltchim a suferit la viteza de joc şi finalizare. Pena a mai înscris o dată cu dezinvoltură, 9-12 (min. 36), având deja 7 goluri la activ. În minutul 40, FTC domina meciul, 10-14, iar gazdele se luptau încă să-şi găsească ritmul. Time-out-ul a venit firesc la Oltchim, pe fondul acestui joc dezorganizat, în care linia de la 9 metri nu s-a aflat la valoarea obişnuită, iar gândurile au zburat şi la absenţa Cristinei Neagu, accidentată grav. Echipa ungară, cu Pena şi Tomori în prim-plan, a „zburdat” pe teren, 12-19 (min. 47), parcă nevenindu-i să creadă ce şansă are în faţa Oltchimului, care nu se regăsea. Au urmat două goluri consecutive pentru campioana României, 14-19 (min. 51), Bulatovici a ratat apoi de la 7 metri, un alt atac a fost ratat de Barbosa, care a comis paşi, iar Managarova a fost cea care a întrerupt seria neagră, 15-19. FTC a cerut time-out, iar următoarele minute au adus la rampă ambiţia jucătoarelor vâlcene, 21-22 (min. 59), într-un final de infarct. Jovanovici a fost eliminată, Pena a marcat de la 7 metri, 21-23, iar Vestergaard a cerut şi el time-out. Cu 20 de secunde rămase din meci, Meiroşu a scos 7 metri, Barbosa a transformat, 22-23, dar timpul a trecut în favoarea FTC, care a produs surpriza, administrând Oltchimului prima înfrângere a sezonului.

Marcatoare:

Oltchim – Barbosa 7 goluri, Bulatovici 5, Jovanovici 4, Meiroşu 3, Managarova 2, Stanca 1

FTC – Pena 10 goluri, Tomori 6, Cifra 3, Verten 2, Kovacsicz 1, Szucsanszki 1.

În primul meci al zilei din grupa a 2-a, Zvezda Zvenigorod-Krim Ljubljana, scor 24-29, astfel că în clasament, după prima etapă, Krim conduce, cu 2 puncte, urmată de FTC 2, Oltchim şi Zvezda, 0 puncte.

În grupa 1, Larvik HK a trecut de Randers, cu 25-19, iar Gyor ETO a învins la scor deţinătoarea trofeului, Buducnost Podgorica, cu 27-17.

Campioana României va avea în continuare următorul program: Krim Ljubljana-Oltchim (10 februarie), Oltchim-Zvezda (16 februarie), Zvezda-Oltchim (2 martie), FTC-Oltchim (9 martie), Oltchim-Krim (17 martie).

Primele două clasate în fiecare grupă vor obţine calificarea în semifinalele Ligii Campionilor.

În sezonul trecut, Oltchim a fost eliminată în semifinale, de Gyor ETO, formaţia care a pierdut ulterior trofeul, în faţa celor de la Buducnost.

Obiectivul echipei Oltchim în actuala stagiune este câştigarea Ligii Campionilor.