Oltchim Râmnicu Vâlcea, în grupele principale ale Ligii Campionilor

Campioana la handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea s-a calificat în grupele principale ale Ligii Campionilor, după ce a învins echipa Buxtehuder SV, scor 28-22 (12-9), în etapa a 5-a a grupei D.

RomaniaTV.net
06 nov. 2011, 18:46
Oltchim Râmnicu Vâlcea, în grupele principale ale Ligii Campionilor

Deşi aflată pe ultimul loc în grupa D, Buxtehuder a venit cu ambiţii la Râmnicu Vâlcea, debutând la conducere în disputa cu Oltchim (2-4, min. 5). Campioana României a avut nevoie de opt minute să se „dezmeticească”, să egaleze şi să preia conducerea, 5-4. Din acel moment, nu a mai cedat supremaţia pe tabelă, dar a avut şi momente de joc slab (9-5, min. 15, 12-9, min. 29, 17-16, min. 40, 27-20, min. 54). Oltchim a evoluat mai consistent în ultima parte a partidei şi s-a impus previzibil, cu 28-22, obţinând totodată şi calificarea în grupele principale.

Cu victoria de duminică, Oltchim a acumulat 8 puncte şi este pe locul secund în grupa D, calificându-se în grupele principale, indiferent de rezultatele din ultima etapă. Pe primul loc, tot cu 8 puncte, se află Itxako, ultima adversară a Oltchimului, din grupa D, în 13 noiembrie, pe teren propriu. Rezultatul meciului direct va stabili de pe ce loc se califică Oltchim şi Itxako, ibericele având şi ele „biletele” pentru grupele principale, după victoria de sâmbătă, pe teren propriu, cu Dinamo Volgograd (28-26). Rusoaicele au doar 4 puncte, iar Buxtehuder este pe ultimul loc, cu 0 puncte.

Tragerea la sorţi a grupelor principale va avea loc în 15 noiembrie.