Oltean: Ce aveţi cu Elena Udrea? E o femeie deosebită. Nu e arogantă

Ioan Oltean, întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, dacă Elena Udrea a fost arogantă, a răspuns că nu, iar la întrebarea dacă PDL a avut de suferit din cauza ei, a spus: "Ce aveţi cu Elena Udrea? E o femeie deosebită. Ce aveţi?".

RomaniaTV.net
05 oct. 2012, 12:36
Oltean: Ce aveţi cu Elena Udrea? E o femeie deosebită. Nu e arogantă

Liderul PDL Bistriţa-Năsăud a fost întrebat dacă în opinia sa PDL începe să recupereze din imagine.

„Nu aş putea spune că în acest moment PDL a recuperat foarte mult (din imagine – n.r.), dar, în orice caz, este pe o poziţie mai atractivă decât acum cinci luni. Dacă acum şase-şapte luni aveam reacţii destul de dure din partea unor cetăţeni, astăzi se simte că această reacţie se diminuează tot mai mult pentru că se îndreaptă spre alţii. Asta e viaţa”, a spus Oltean.

Oltean a adăugat că, dacă va ajunge din nou la guvernare, PDL va trebui să regândească promovarea oamenilor pe funcţii.

„Partidul nu numai că îşi regândeşte politica guvernamentală, trebuie să îşi regândească şi politica în selecţia candidaţilor şi, dacă ajungem la guvernare, în promovarea oamenilor pe funcţii. Asta este. Nu totdeauna poţi face cea mai corectă politică, dar dacă te strădui, poţi avea succes şi în acest domeniu. Cu siguranţă, manifestăm mult mai mare atenţie în privinţa aceasta”, a declarat el.

Întrebat cine sunt persoanele care au adus prejudicii imaginii partidului, Ioan Oltean a spus: „Nu îmi cereţi mie să fac în acest moment analize de genul acesta. Electoratul ne-a arătat la alegerile locale. Mai ştim şi noi. Combinăm ceea ce ştim şi noi cu ce ne-a spus electoratul şi vom încerca să găsim o variantă care să fie optimă din toate punctele de vedere”.

El a făcut apoi unele comentarii legate de aroganţa în politică.

„Aroganţa în politică este un mare defect indiferent cine o are. Omul politic arogant poate avea un succes de moment, dar nu va avea succes pe termen mediu şi lung. De aceea, cei care sunt aroganţi, care se păstrează în acest mediu, sigur că nu au ce căuta în politică. Omul politic nu are voie să fie arogant, nu trebuie şi nu poate fi arogant. Cu cine să fie arogant? Cu cetăţeanul care i-a dat votul? Arogant cu partidul care te-a susţinut?”, a spus Oltean.

Întrebat dacă Elena Udrea a fost o persoană arogantă, Oltean a răspuns: „Nu! Nu”.

Un reporter a insistat întrebând dacă PDL a avut de suferit din cauza Elenei Udrea, iar Oltean a răspus: „Ce aveţi cu Elena Udrea? E o femeie deosebită. Ce aveţi? Voi, femeile, în loc să vă susţineţi unele pe altele, să vă promovaţi, vă daţi în cap. Nu, femeile trebuie să fie promovate în politică”.

Oltean a explicat că el ar promova şi mai mult femeile în politică.

„Eu nu sunt un misogin, să fie lucrurile foarte clare. Eu aş vrea ca în partid să fie 70 la sută femei şi 30 la sută bărbaţi, în Parlament să fie măcar 30-40 la sută, dar asta este”, a spus Ioan Oltean