Oltean, dat în judecată de primarii din Bistriţa – Năsăud pentru calomnie şi insultă

Preşedintele Asociaţiei Comunelor din România, filiala Bistriţa-Năsăud, Ştefan Sângeorzan, spune că cei 40 de primari ai USL au luat decizia să îl dea în judecată pe deputatul Ioan Oltean pentru calomnie, după ce au aflat că acesta i-a catalogat drept "slăbănogi, neputincioşi şi handicapaţi psihic".

RomaniaTV.net
04 feb. 2012, 13:33
Oltean, dat în judecată de primarii din Bistriţa – Năsăud pentru calomnie şi insultă

Ştefan Sângeorzan (PSD), primar al comunei Feldru, a declarat, sâmbătă, că cei 40 de primari ai USL au luat decizia să îl acţioneze în judecată pe secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean.

„Nu ne interesează că şi-a cerut scuze şi a retractat. Am auzit ce a spus despre noi, cum ne-a catalogat că suntem slăbănogi, neputincioşi şi handicapaţi psihic şi am luat decizia să ne scoatem cu toţii certificate medico-legale că nu avem astfel de probleme şi să îl acţionăm în judecată pentru calomnie şi insultă. Vom angaja un avocat şi îi vom cere daune. Fiecare vom pretinde să ne plătească suma care ne lipseşte din bugetul local pentru plata indemnizaţiilor asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap. Mie, la Feldru, îmi lipseşte suma de 200.000 de lei. Atât îi cer daune lui Ioan Oltean, fiecare coleg urmând să solicite ceea ce îi lipseşte lui din bugetul local”, a spus Sângeorzan.

Edilul a spus că, în ultimii 15 ani, în judeţul Bistriţa-Năsăud patru primari au murit în jurul vârstei de 50 de ani din cauza stresului. Este vorba de primarii din Sângeorz-Băi, Ilva Mare, Budacu de Jos şi Şieu Odorhei.

„Stresul este foarte mare, ne-am ales cu multe probleme de sănătate din cauza faptului că suntem şicanaţi şi împiedicaţi să facem ceea ce vrem, dar nu am cedat psihic niciunul. Vom demonstra acest lucru cu acte. M-am simţit jignit de ceea ce a spus Ioan Oltean despre noi şi l-a văzut o ţară întreagă. Sunt de 12 ani în slujba oamenilor şi am făcut tot ce am putut să realizez cât mai multe pentru ei, dar, având în fruntea Consiliului Judeţean oameni care împart banii pe criterii politice şi privează comunităţile noastre de bani, nu putem sta indiferenţi. Normal că ieşim şi strigăm în stradă dacă nu suntem ascultaţi nicăieri altundeva”, a spus Sângeorzan.

El a ţinut să precizeze că din cei 5 milioane de lei pe care i-a primit anul acesta la bugetul local al comunei Feldru, 3,8 milioane de lei reprezintă salariile profesorilor.

„Am comuna cu cea mai mare populaţie din judeţ. Avem peste 1.500 de copii, în timp ce alte comune nu au nici măcar o mie de locuitori, am persoane cu handicap, am probleme, nu putem trăi fără bani. Nu ştiu cum va fi anul acesta în condiţiile în care am primit atât de puţini bani”, a spus Sângeorzan.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că acei primari ai opoziţiei care „urlă” că nu le ajung banii de la CJ Bistriţa-Năsăud sunt „nepricepuţii”, în timp ce „un om harnic, priceput, nu vine să urle, (…) să jignească pe nimeni”, doar ” handicapaţii psihic”, el retractând apoi afirmaţiile.

Peste 500 de persoane din mai multe comune şi oraşe conduse de primari USL au protestat, vineri, timp de două ore, în faţa Palatului Administrativ şi a sediului PDL din Bistriţa, scandând lozinci împotriva conducerii Consiliului Judeţean (CJ) şi a liderului judeţean al PDL, Ioan Oltean.

Şeful CJ Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu (PDL), şi consilierii judeţeni ai partidului au fost huiduiţi, joi, în timpul unei şedinţe, de către mai mulţi primari şi consilieri judeţeni USL, nemulţumiţi de modul în care a fost împărţit bugetul judeţean pe anul în curs.