Oltean, despre dosarul şpăgii de la Bistriţa: O comandă politică, fie din PDL, fie din afară VIDEO

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat că nu are absolut niciun amestec în dosarul în care sunt cercetaţi fostul secretar de stat Ioan Andreica şi preşedintele CJ Bistriţa, Liviu Rusu. Olteanu nu exclude ca numele său să fi fost alăturat cu aceştia din considerente politice, fie de către o persoană din partid, fie din afara partidului.

RomaniaTV.net
26 mart. 2012, 09:09
Oltean, despre dosarul şpăgii de la Bistriţa: O comandă politică, fie din PDL, fie din afară VIDEO

Înaintea şedinţei, Iona Oltean a declarat că nu este implicat în niciun fel în acest dosar. Mai mult, Oltean spune că suspectează că ar fi vorba de o comandă politică din interiorul partidului.

Nu am niciun amestec în acest dosar, nu am nicio calitate, nu m-am implicat sub nicio formă, nu m-am întâlnit cu nimeni, nu am promis nimănui nimic. Este vorba doar de trei-patru convorbiri telefonice cu oameni implicaţi în dosar, dar din care nu rezultă că le-am făcut vreo promisiune„, a declarat Oltean, înainte de şedinţa Biroului Permanent Naţional al PDL de luni.

Oltean a arătat că aceste convorbiri sunt toate din 2009, în timp ce faptele cercetate de DNA în dosar ar data din 2010 şi 2011. 

Rămân extrem de neplăcut surprins de uşurinţa cu care anumite televiziuni judecăt oamenii. Vă asigur că nu am niciun fel de implicare şi solicit DNA să facă public dacă eu am sau nu un amestec în dosar (…) Am un gust amar pentru că anumite televiziuni se joacă cu viaţa unui om care a muncit şi a ajuns acolo unde a ajuns fără niciun fel de fraudă„, a spus pedelistul precizând că va face toate clarificările necesare şi în faţa colegilor din conducerea partidului.

Întrebat care este totuşi motivul pentru care numele său apare în dosar, secretarul general al PDL a răspuns: „Distrugerea imaginii deputatului Ioan Oltean. O comandă politică, fie din afara partidului, fie din interior. Mă aştept şi la una şi la alta„. Totuşi, Oltean a precizat că această este doar o supoziţie a sa, fără să aibă un suport anume.

Oltean a adăugat că omul de afaceri Ioan Sabău nu a vorbit niciodată din biroul său.