Oltean: Liberalii să se spele pe cap cu Stănişoară, nu este o pierdere pentru PDL

Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că, în opinia sa, plecarea lui Mihai Stănişoară la PNL nu reprezintă o "pierdere" pentru partid, el transmiţându-le liberalilor "să se spele pe cap" cu Stănişoară, transmite Mediafax.

RomaniaTV.net
08 mart. 2013, 12:06
Oltean: Liberalii să se spele pe cap cu Stănişoară, nu este o pierdere pentru PDL

Întrebat dacă pentru el reprezintă o surpriză plecarea lui Mihai Stănişoară la PNL, Oltean a recunoscut că da.

„Recunosc că a fost o surpriză pentru mine plecarea lui Mihai Stănişoară pentru că numele lui se vehicula printre potenţialii conducători de moţiuni la Convenţia Naţională. În majoritatea situaţiilor de acest fel mi-am exprimat regretul pentru plecarea din partid, apreciind că, întotdeauna, o plecare, fie că este a unui membru simplu, fie a unui deţinător de funcţii, este o pierdere pentru partid. Pentru prima dată cred, şi o spun cu convingere, că partidul nu a pierdut absolut nimic. E un deficit de imagine, recunosc, când îţi pleacă liderul grupului parlamentar, prim-vicepreşedintele partidului pe care nu vom reuşi să-l gestionăm, dar ca unul care este membru fondator al acestui partid şi ştie exact evoluţia lui Mihai Stănişoară, ştie cât a dat în partid şi cât a luat din partid, vă spun că nu este o pierdere şi să se spele pe cap liberalii cu Mihai Stănişoară”, a spus Oltean.

El a adăugat că Mihai Stănişoară face parte din categoria celor care au primit mai mult decât au dat pentru partid.

„Un om care a primit totul de la partid, totul, şi-mi amintesc cât efort a făcut în decembrie ca să ajungă liderul grupului parlamentar, cum a dat din coate cât a putut şi a plecat. Să-i fie de bine, dar să nu uite ce a spus: «nu-ţi vinzi niciodată casa părintească» şi a vândut-o”, a spus Oltean.

Întrebat dacă are informaţii că ar mai urma să plece şi alţii din PDL, cum ar fi de exemplu grupul „reformiştilor”, Oltean a spus că este posibil.

„E posibil, pe fondul acestei prezenţe a noastre în opoziţie să existe şi alte plecări, dar eu cred că ceea ce e bun politic pentru PDL rămâne. Dacă pleacă, pleacă cei care au dobândit mai mult decât au dat şi întotdeauna s-a întâmplat aşa. Vreau să-i văd şi pe reformişti. Eu sper să nu plece pentru că reformiştii fac parte din categoria celor care au primit şi nu au dat. Să dea. Nu cred că greşesc. Îi aştept să dea partidului în momente dificile. Partidul are nevoie de ei, acum, când e la greu. Fie că sunt reformişti mai mult sau mai puţin reformaţi”, a spus Oltean.

Întrebat ce mesaj vrea să le transmită, de fapt, reformiştilor, Oltean a spus: „Nu numai lor. Partidul are nevoie de fiecare membru, fie că e un susţinător al moţiunii unuia sau altuia. E o bătălie pentru putere în partid, e normală, e una care nu a fost la alte partide. Mesajul meu este pentru toţi: partidul are nevoie de toţi membrii, de toţi conducătorii de moţiuni, să rămână în continuare în partid indiferent cine câştigă şi cine pierde. Nu am semnale că vor pleca reformiştii, spun doar că e posibil cunoscând anumite orgolii, anumite intenţii, scopuri ale unora sau altora legat de viitorul lor politic. Sper să nu plece”.

Întrebat dacă ar pleca vreodată din PDL şi în ce condiţii, Oltean a răspuns că „el nu a avut niciodată un asemenea gând”.