Oltean nu exclude convocarea unei Convenţii extraordinare a PDL după locale

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, la RFI România, că nu exclude o posibilă discuţie despre convocarea unei Convenţii Naţionale al partidului după alegerile locale din 10 iunie, adăugând că PDL "a pierdut puterea doar temporar, până în decembrie", informează Mediafax.

RomaniaTV.net
08 iun. 2012, 11:26
Oltean nu exclude convocarea unei Convenţii extraordinare a PDL după locale

„Se va impune o discuţie foarte serioasă, foarte deschisă, legată de cauzele care au determinat plecarea PDL de la guvernare, legată de rezultatele obţinute la scrutinul de duminică”, a adăugat secretarul general.

Întrebat cum se reconstruieşte PDL în opoziţie, Ioan Oltean a răspuns că o astfel de discuţie este prematură.

„E prematur să vorbim de o reconstrucţie. Vorbim de o repoziţionare a partidului în opoziţie. Partidul Democrat Liberal a pierdut puterea doar temporar, până în decembrie şi nu mai mult de atât”, a spus Oltean.

Democrat-liberalul nu exclude convocarea unui congres al PDL după alegerile locale.

„Probabil că, după alegerile locale, vom convoca Consiliul de Coordonare, Colegiul Director, în prima fază, pentru a analiza rezultatele alegerilor, pentru că acestea sunt definitorii în raport cu modul în care conducerea partidului s-a implicat. Vom analiza foarte atent şi cauzele care au determinat pierderea puterii. În raport de acestea, partidul va decide dacă va fi nevoie de convocarea unei Convenţii Naţionale a partidului sau un Consiliul de Coordonare Naţional va fi suficient să rezolve problemele”, a precizat secretarul general al formaţiunii.

La întrebarea dacă ar fi nevoie de un Congres al PDL după alegerile locale, Ioan Oltean a replicat că „totul va depinde de scorul electoral al PDL”.

„Nu ştiu dacă un Congres se va impune, dar se va impune o discuţie foarte serioasă, foarte deschisă, legată de cauzele care au determinat plecarea noastră de la guvernare, legată de rezultatele obţinute”, a mai arătat Oltean.