Oltean: Nu mi-aş fi închipuit că Boldea este atât de mârşav

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean spune că nu i-a trecut vreodată prin cap că un avocat, precum Mihail Boldea, ar fi putut comite fapte de genul cărora este acuzat de către procurori. Pedelistul crede că partidele ar trebui să fie mai atente cu selecţia candidaţilor, scriu jurnaliştii de la Q Magazine.

RomaniaTV.net
22 mart. 2012, 10:35
Oltean: Nu mi-aş fi închipuit că Boldea este atât de mârşav

„Fără îndoială că partidele trebuie să fie mult mai atente când propun pe cineva pentru o astfel de candidatură. Dacă toţi parlamentarii ar candida de capul lor, doar 10% ar ajunge în parlament! Este însă foarte dificil să controlezi un asemenea fenomen. La prima vedere pot părea îngeri, ca apoi să se dovedească a fi oameni de nimic. Nu cred să existe vreun partid care să promoveze un candidat în mod intenţionat care să fie un ticălos, un om certat cu legea. Toţi vrem să avem un capital electoral, să fim credibili”, a declarat Oltean.

În schimb, partidele riscă să promoveze politic persoane nepotrivite pentru anumite demnităţi datorită notorietăţii sau influenţei pe care o au. „Fiecare partid vrea oameni care să aibă şi bani, pentru a-şi susţine campania electorală, sau cu influenţe şi cu notorietate, pentru a aduce voturi. Aici apare problema. În privinţa lui Boldea, vă mărturisesc că niciodată nu mi-aş fi închipuit că omul este atât de mârşav, capabil să săvârşească fapte de genul pe care le-a făcut. Mai ales din partea unui tânăr care este de profesie avocat. Dar probabil că aceasta era de fapt structura sa, calată pe un asemenea compartiment”, a comentat Ioan Oltean.

Secretarul general al PDL susţine că imunitatea lui Boldea a fost ridicată cu uşiurinţă, printr-iun vot categoric, nu doar datorită poziţiei partidului de a permite justiţiei să-şi facă treaba, ci şi probelor pe care procurorii le-au prezentat. „Unele dintre faptele pe care parchetul le-a prezentat erau cât se poate de evidente”, a apreciat pedelistul.