Oltean: „PDL are interesul să fie votat Guvernul Ponta”. Vezi replica lui Preda

Declaraţie surprinzătoare a secretarului general al PDL, Ioan Oltean. El susţine că PDL îşi doreşte ca noul Executiv să treacă şi că nu are nici un interes ca acesta să nu primească votul de învestitură. În replică, deputatul PDL Cezar Preda spune că Oltean "era foarte stresat cu depunerea candidaturilor" dacă a făcut o astfel de afirmaţie.

RomaniaTV.net
01 mai 2012, 12:52
Oltean: „PDL are interesul să fie votat Guvernul Ponta”. Vezi replica lui Preda

Ioan Oltean, a declarat, marţi, la depunerea candidaturilor PDL pentru Primăria şi Consiliul Local Bistriţa, că Guvernul Ponta va primi votul de învestitură din partea Parlamentului.

„Da, sigur că da, nu este niciun interes. Noi, PDL, nu avem niciun interes să nu treacă Guvernul Ponta. Dimpotrivă, dorim să treacă şi să guverneze România. O să vedem care este programul de guvernare, nu mă pot exprima aprioric dacă o să votăm, care este garnitura de miniştri care vor încerca să guverneze şi, în funcţie de aceste două elemente, PDL va decide dacă va vota acest Guvern”, a declarat Ioan Oltean, citat de Mediafax.

Un jurnalist a făcut apoi observaţia că preşedintele Emil Boc a anunţat că PDL nu va susţine Guvernul Ponta.

„Noi am trecut în opoziţie. În fond suntem un partid de opoziţie. Partidul de opoziţie trebuie să îşi croiască propriul drum, însă o analiză foarte serioasă a acestor două elemente nu este lipsită de sens şi, sigur, în funcţie de aceasta, vom decide care va fi poziţia noastră fermă la şedinţa de învestire a Guvernului Ponta”, a răspuns Oltean.

Întrebat dacă parlamentarii PDL vor fi în sală la învestitura Guvernului Ponta, Oltean a răspuns afirmativ.

“Cu certitudine vom fi prezenţi în sală şi vom vota în funcţie de elementele pe care le vom avea în vedere într-o analiză a Biroului Permanent Naţional”, a spus Oltean.

Colegul de partid, deputatul PDL Cezar Preda, crede însă că Ioan Oltean „era foarte stresat cu depunere candidaturilor”, altfel nu îşi explică afirmaţia acestuia că PDL ar putea vota un guvern USL.

„Presupun că Ioan Oltean era foarte stresat cu depunerea candidaturilor, altfel nu-mi explic cum a spus că PDL ar putea vota un guvern USL. PDL este un partid de opoziţie căruia USL i-a dărâmat un guvern la 60 de zile de la instalarea acestuia şi nu va beneficia de la PDL niciodată nici de votul său şi nici de acordarea unei perioade de graţie„, a declarat Cezar Preda pentru Mediafax.

Preda a mai spus că guvernul USL trebuie să arate din prima zi românilor că a venit la guvernare să rezolve problemele românilor, „nu să invoce audituri sau greaua moştenire”.

„Cetăţenii României sunt interesaţi de guvernul USL, nu de PDL sau Traian Băsescu, cum i-a obişnuit USL în ultimii trei ani. Spre deosebire de ei, noi nu dărâmăm guverne, am acceptat democraţia, cetăţenii dărâmă guverne nu prin jocuri de culise în Parlament şi prin racolarea unora sau altora”, a mai spus Cezar Preda.

Premierul desemnat, Victor Ponta, va anunţa, marţi seară, lista Cabinetului cu care se va prezenta în faţa Parlamentului. După anunţ, Ponta va cere votul partidelor din USL, precum şi susţinerea din partea grupurilor parlamentare.