Oltean: Sever Voinescu, un intelectual extrem de rafinat, o pierdere pentru PDL

Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Oltean, a declarat că Sever Voinescu, "un intelectual extrem de rafinat", a fost "o apariţie plăcută şi benefică pe scena politică românească" şi este o pierdere pentru PDL că el nu mai doreşte să candideze.

RomaniaTV.net
12 oct. 2012, 10:46
Oltean: Sever Voinescu, un intelectual extrem de rafinat, o pierdere pentru PDL

Întrebat dacă i se pare o „pierdere” faptul că Sever Voinescu nu mai vrea să candideze pentru un nou mandat în Parlament, Ioan Oltean a răspuns: „Da, categoric. Server Voinescu a fost o apariţie plăcută şi benefică pe scena politică românească. El a făcut o figură frumoasă în aceşti patru ani. Este un intelectual extrem de rafinat, un om al partidului extrem de vizibil. Nu am informaţii de ce nu mai vrea să candideze, dar, cu certitudine, este o pierdere pentru PDL”.

La afirmaţia unui jurnalist potrivit căreia Sever Voinescu s-ar pregăti pentru alegerile euuroparlamentare, Oltean a spus: „Până la europarlamentare mai sunt încă zile multe şi nimeni nu îl împiedica să se pregătească şi din calitatea lui de deputat pentru un mandat de europarlamentar”.

Liderul PDL s-a referit apoi la lipsa de încredere cu care se confruntă Parlamentul în rândul populaţiei, aspect care îi determină pe mulţi oameni să evite să candideze.

„Faptul că lucrezi într-o instituţie publică al cărei grad de încredere nu este extrem de ridicat, Parlamentul având, în acest moment, cel mai scăzut grad de încredere, nu este un motiv care să mobilizeze pe toată lumea. Sunt oameni care preferă să rămână în afara unei asemenea instituţii şi să poată să îşi contruiască o carieră nepolitică şi nu una care să fie ca o carte deschisă în faţa celor peste 20 de milioane de cetăţeni ai acestei ţări. Există şi această motivaţie pentru unii cetăţeni şi probabil că această chestiune determină o lipsă de apetit din partea unor foarte buni oameni care preferă să rămână în afara sferei politice care, în ultimul timp, s-a degradat într-un mod condamnabil”, a declarat Ioan Oltean.

Vineri, Voinescu a confirmat, pe Facebook, că nu va candida la parlamentarele din această iarnă, susţinând că decizia ţine de faptul că vrea să îşi refacă priorităţile în viaţă, care exclud prezenţa sa în Legislativ, el anunţând că, printre altele, îşi redeschide biroul de avocatură.

Sever Voinescu a fost ales deputat în 2008 în circumscripţia electorală 31 Prahova, colegiul uninominal 10.