Oltean, şocat de pierderea CJ de către Flutur: E cel mai dezastruos rezultat pentru PDL

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat că pierderea şefiei Consiliului Judeţean Suceava de către Gheorghe Flutur este "cel mai dezastruos rezultat" pe care l-a înregistrat PDL la aceste alegeri locale, ceea ce i-a produs un adevărat "şoc".

RomaniaTV.net
11 iun. 2012, 20:51
Oltean, şocat de pierderea CJ de către Flutur: E cel mai dezastruos rezultat pentru PDL

Rămân absolut şocat de pierderea Consiliului Judeţean (Suceava – n.r.) de către Gheorghe Flutur. Este cel mai dezastruos rezultat pe care l-am avut, cel mai mare şoc pe care mi l-au produs alegerile acestea. Cred că este nedrept ca Gheorghe Flutur să piardă alegerile judeţene după ce timp de patru ani a gestionat judeţul impecabil, peste 60% dintre primarii judeţului sunt PDL, inclusiv Primăria Suceava. Este totalmente o enigmă cum a putut Gheorghe Flutur să piardă Consiliul Judeţean”, a declarat Ioan Oltean.

Întrebat dacă el crede că electoratul a sancţionat „drastic” PDL pentru măsurile de austeritate, Ioan Oltean a spus: „Eu cred că a fost un vot negativ împotriva PDL, un vot care a sancţionat măsurile de reformă pe care noi le-am luat de-a lungul timpului, fără ca electoratul să realizeze că aceste măsuri au avut un rol extrem de pozitiv, acela de a stabiliza ţara”.

„România este o ţară stabilă şi este consecinţa directă tocmai a măsurilor de reformă pe care le-a luat Guvernul Boc, dar probabil că a fost prea devreme să se înţeleagă acest lucru şi sancţiunea a apărut mai repede decât ne-am aşteptat şi mai drastic decât ne-am aşteptat”, a declarat Ioan Oltean.

În ce priveşte judeţul Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean a spus că cea mai mare amărăciune i-a pricinuit-o pierderea Primăriei Năsăud, primarul în exerciţiu, Dumitru Mureşan (PDL), înregistrând un eşec în faţa lui Mircea Romocea, susţinut de USL.

În Bistriţa-Năsăud, PDL a pierdut, potrivit numărătorii paralele făcută de partide, atât Consiliul Judeţean, cât şi primăriile oraşelor Bistriţa, Năsăud, Beclean şi Sângeorz-Băi, toate adjudecate de USL, dar a câştigat mai multe primării de comune, votul politic înregistrat de PDL Bistriţa-Năsăud fiind de peste 37%, mai mare decât în 2008.

Liderul PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a anunţat, luni, că, potrivit numărătorii paralele făcute de USL, el a obţinut conducerea Consiliului Judeţean Suceava, la o diferenţă de câteva mii de voturi în faţa actualului şef al CJ, prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur.

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2012 la primării şi consilii judeţene