Om de afaceri care promitea intervenţii la SRI, reţinut de DNA

Un om de afaceri care a primit peste un milion de lei de la un altul căruia îi promitea intervenţii la ofiţeri SRI, judecători şi lucrători ANAF pentru favorizarea acestuia a fost reţinut, miercuri, de procurorii DNA Constanţa.

26 aug. 2015, 14:44
Om de afaceri care promitea intervenţii la SRI, reţinut de DNA

Procurorii DNA de la Constanţa l-au reţinut pentru 24 de ore, pe Gabriel Costin Şocarici, administrator al unor societăţi comerciale pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor.

„În luna decembrie 2014, inculpatul Șocarici Costin Gabriel a pretins de la un om de afaceri (denunțător în cauză) suma de 500.000 euro, în trei tranșe, din care în lunile decembrie 2014 și ianuarie 2015, a primit sumele de 594.507,52 lei, 535.152,07 lei precum și un bilet la ordin în valoare de 98.000 lei, afirmând că are influență asupra unor funcționari din cadrul ANAF și asupra unor lucrători SRI, pe care îi poate determina să își îndeplinească atribuțiile de serviciu într-o manieră care să asigure o situație favorabilă acestuia din urmă„, se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii precizează că atât omul de afaceri, cât şi societăţile comerciale pe care le administra au făcut obiectul unor verificări financiar-fiscale, iar ulterior al unei proceduri judiciare.

În acelaşi context, Şocarici a afirmat că are influenţă şi asupra unor magistraţi judecători din cadrul Tribunalului Ialomiţa, unde denunţătorul fusese trimis în judecată pentru săvârşirea mai multor infracţiuni economice.

Suma de bani astfel primită, respectiv 1.129.659 de lei, a fost disimulată de către Şocarici sub forma unor relaţii comerciale fictive cu firmele controlate de denunţător.

Costin Gabriel Şocarici urmează să fie prezentat unui judecător de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Cosntanţa în cursul zilei de joi.