Om de afaceri din Chile, bănuit că a delapidat sute de milioane de dolari, arestat la Braşov

Un celebru om de afaceri din Chile, dat în urmărire internaţională în urmă cu o lună, fiind bănuit că ar fi ascuns sute de milioane de dolari, a fost prins într-un mall din Braşov, judecătorii dispunând, sâmbătă, arestarea lui la un domiciliu din Braşov

RomaniaTV.net
19 nov. 2016, 21:06
Om de afaceri din Chile, bănuit că a delapidat sute de milioane de dolari, arestat la Braşov

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisar şef Liviu Naghi, autorităţile judiciare din Santiago de Chile au emis pe numele chilianului Rafael Garay un mandat internaţional de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de deturnare de fonduri.

„Bărbatul, în vârstă de 41 de ani este bănuit că, în calitate de reprezentant al unei companii, ar fi deturnat suma de 76 milioane pesos chilieni (aproximativ 105.000 euro), bani investiţi de mai multe persoane”, a spus Naghi.

Sumele care se vehiculează însă în presa din Chile, apărute în urma denunţurilor mai multor companii care ar fost păcălite de Rafael Garay, ajung de la 100 de milioane de dolari pană la 2 miliarde de dolari.

Vineri seara, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Braşov l-au prins pe milionarul fugar într-un mall din municipiul Braşov. El a fost condus de poliţişti la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov, care a dispus reţinerea lui pentru 24 de ore, informează Mediafax.

Chilianul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, iar sâmbătă, la ora 13.00, a fost prezentat Curţii de Apel Braşov.

După mai multe ore de audieri, judecătorii Curţii de Apel Braşov au dispus arestarea lui Garay Pita Rafael Eduardo la domiciliu pentru 20 de zile, şi anume la o locuinţă din Braşov, de pe strada Avram Iancu, pe care acesta a închiriat-o.

„Judecătorii au rămas în pronunţare, iar la ora 16.00, au decis ca bărbatul să fie arestat la domiciliu pentru 20 de zile, timp în care autorităţile chiliene să poată face o cerere de arestare în vederea extrădării. Noi am contestat decizia şi am cerut arestarea lui deoarece am mai avut un caz similar cu un italian care a fost arestat la domiciliu şi a fugit, iar apoi ne-a luat ceva timp ca să îl prindem din nou”, a spus procurorul şef Ramona Diaconu, din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov.

Autorităţile din Santiago, Chile, au emis mandat de arestare pe numele lui Garay Pita Rafael Eduardo pe data de 23 septembrie 2016, iar pe 15 noiembrie a fost dat în urmărire internaţională de către Oficiul Central Naţional Interpol din Chile. După doar trei zile, bărbatul a fost prins pe o terasă dintr-un mall din Braşov.

Potrivit presei chiliene, celebrul miliardar ar fi fugit cu sute de milioane de dolari, bani care ar fi aparţinut unor investitori.

După ce pe numele lui a fost emis mandat de arestare, autorităţile chiliene au primit informaţii că miliardarul fugar s-ar afla în Franţa, Thailanda sau Olanda, însă la sfârşitul lunii septembrie a fost depistat după ce ar fi depus o cerere pentru căsătorie cu o româncă la Ambasada Republicii Chile din Bucureşti.

Presa chiliană mai notează că miliardarul ar fi anunţat, în iunie, că suferă de cancer la creier şi că va închide compania pentru a urma un tratament. El a mai spus că investitorii îşi vor recupera banii de la o anumită bancă, însă aceştia au aflat că Garay nu are, de fapt, niciun cont la banca respectivă.

De asemenea, potrivit unor surse, miliardarul chilian ar fi cerut azil politic în România pe motiv că ar fi persecutat politic, din cauza fiului preşedintelui chilian.

Procurorul şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov, Ramona Diaconu, a spus că miliardarul nu a spus nimic în sala de judecată despre vreo boală şi că nu a depus niciun document medical în acest sens. Chilianul nu a menţionat nimic nici despre cererea de azil politic în faţa judecătorilor, potrivit sursei citate.

Citeşte şi Pedofil urmărit internaţional pentru că a abuzat timp de doi ani de un copil, prins de autorităţile din Braşov

 

loading...
Partenerii noștri