Om de afaceri din Târgu Jiu, reţinut pentru o evaziune fiscală de 65.000 de lei

Publicat: Vineri, 11 Ianuarie 2013 20:30 // Actualizat: Vineri, 11 Ianuarie 2013 20:30 // Sursa: Mediafax

Un om de afaceri din Târgu Jiu a fost reţinut, vineri, pentru o evaziune fiscală de 65.000 de lei, după ce, în calitate de administrator al firmei sale, nu ar fi plătit impozitele şi taxele către stat, soţia bărbatului fiind arestată în noiembrie anul trecut, într-un alt dosar, sub aceeaşi acuzaţie.

Potrivit anchetatorilor, omul de afaceri este acuzat că a produs o evaziune fiscală de 65.000 de lei, întrucât nu a plătit către stat impozitele şi taxele firmei sale, prin neînregistrarea în contabilitate a tuturor produselor vândute, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Bărbatul, Alexandru Lupulescu, este acuzat şi de delapidare, după ce, în cursul anului 2010 a contractat un împrumut bancar de 140.000 de lei pentru firma sa, iar banii i-a folosit în interes personal.

El a fost reţinut pentru 24 de ore, iar, sâmbătă, va fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj cu propunerea de arestare preventivă.

Acesta era administrator, ca şi soţia sa, la firma pe care cei doi o aveau împreună şi care, în prezent, este în insolvenţă.

Firma s-a ocupat, la începutul anilor '90, de comercializarea produselor din carne provenite de la animalele sacrificate în abatorul propriu, ulterior soţii construindu-şi un restaurant şi un hotel în Târgu Jiu, precum şi mai multe spaţii comerciale. Firma lor a fost cea prin care, în ultimii ani, s-a derulat la nivelul judeţului programul guvernamental "Cornul şi Laptele".

Soţia bărbatului, Maria Lupulescu, a fost arestată preventiv la începutul lunii noiembrie, sub acuzaţia de evaziune fiscală, într-un alt dosar penal în care a fost arestată şi fosta şefă a Direcţiei Sanirat-Veterinare Gorj, Ana Tâlvescu. Conform anchetatorilor, femeia de afaceri era acuzată că a vândut produse din carne în valoare de 6 milioane de lei fără să le înregistreze în contabilitatea firmei, scăpând astfel de plata unor taxe şi impozite în cuantum de aproape 1,3 milioane lei.

Produsele din carne nu au fost înregistrate în contabilitate după ce Ana Tâlvescu şi alţi doi colegi de-ai săi din cadrul DSV Gorj, anchetaţi în libertate, au eliberat documente sanitar-veterinare false, din care reieşea că marfa respectivă ar fi improprie consumului uman.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 ian 19:51
...de 65.000 de lei Un om de afaceri din Târgu Jiu a fost reţinut, vineri, pentru o evaziune fiscală de 65.000...
13 ian 19:51
...de 65.000 de lei Un om de afaceri din Târgu Jiu a fost reţinut, vineri, pentru o evaziune fiscală de 65.000...
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H