Omagiu pentru Prinţesa Diana. O piaţă din Paris va purta numele ei

O piaţă din Paris va fi redenumită "Piaţa Diana prinţesă de Wales", omagiu adus prinţesei care a murit în urma unui accident în tunelul Podului Alma, a anunţat miercuri Primăria din Paris.

RomaniaTV.net
30 mai 2019, 11:38
Omagiu pentru Prinţesa Diana. O piaţă din Paris va purta numele ei

„Piaţa, inaugurată în iulie 1997 şi iniţial numită Maria Callas nu a putut fi inaugurată” din cauza accidentului din 31 august 1997, a adăugat o sursă din Primărie pentru AFP, confirmând o informaţie a ziarului Le Monde.

„La începutul anilor 2000, bulevardul George Mandel (arondismentul XVI), de la numărul 2 la numărul 51, a fost redenumit Maria Callas”, a continuat aceeaşi sursă.

Această decizie va fi votată de Consiliul din Paris, care va avea loc între 11 şi 14 iunie.

Citeşte şi Elev român, premiat de Regina Elisabeta

Urmărită de paparazzi când au ieşit dintr-un cochet restaurant parizian, prinţesa Diana, în vârstă de 36 de ani, şi partenerul ei, egipteanul Dodi Al Fayed, au murit în urmă cu 20 de ani într-un teribil accident de maşină. Timp de o săptămână, până la funeralii, Regatul Unit a ţinut un doliu fără precedent.

Influenţa prinţesei Diana asupra monarhiei a continuat chiar şi după moartea sa, afectând serios imaginea membrilor Windsor.

Regina Elizabeta a II-a a a fost în special blamată pentru că s-ar fi arătat insensibilă la decesul fostei sale nurori. Constrânsă să se modernizeze, această familie regală, despre care prinţesa de Wales spunea că o urăşte, a ieşit întărită.