Omar Hayssam, adus la audieri la DNA

Omar Hayssam a fost adus, vineri, la DNA, din penitenciarul Mărgineni. Acesta a fost însoţit de mascaţi de la trupele speciale.

10 iun. 2016, 14:08
Omar Hayssam, adus la audieri la DNA

Omar Hayssam este anchetat în mai multe dosare, iar de-a lungul vremii a făcut dezvăluiri despre politicieni şi afacerilor lor. El a făcut mai multe denunţuri la DNA, potrivit România TV.

Omar Hayssam a fost condamnat de instanțele din România în mai multe dosare: 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliștilor români în Irak, 16 ani de închisoare în dosarul „Volvo Truck”, trei ani de închisoare în dosarul „Foresta Nehoiu”, doi ani de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei.

Totodată, Hayssam a fost condamnat în 2015 de Tribunalul București la 23 de ani și patru luni închisoare în dosarul „Manhattan”, în care a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârșirea unor infracțiuni economice. În același dosar, fratele său, Mohamad Omar, a fost condamnat la 16 ani de închisoare. De asemenea, cei doi frați au fost obligați să plătească în solidar suma de 7,8 milioane lei. Această decizie nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

În 2006 a fugit din România, fiind adus înapoi în țară în anul 2013, pentru a-și ispăși pedeapsa cu închisoarea.

CITEŞTE ŞI: Omar Hayssam rămâne fără cetăţenia română