Omar Hayssam cere statului român să-i șteargă datoriile de 20 de milioane de euro și să fie eliberat din închisoare

Omar Hayssam a cerut în instanță ca statul român să-i steargă datoriile uriașe pe care le are, pentru a putea să fie eliberat condiționat.

16 sept. 2021, 14:31
Omar Hayssam cere statului român să-i șteargă datoriile de 20 de milioane de euro și să fie eliberat din închisoare

Omar Hayssam, omul de afaceri condamnat pentru terorism, cere statului român ca prejudiciul pe care îl are de plătit să fie micșorat deoarece nu are cum să achite această sumă după ce a fost condamnat la 23 de ani de închisoare. Achitarea prejudiciului este una dintre condițiile necesare pentru o eliberare condiționată.

Citeşte şi: Omar Hayssam, afaceristul condamnat pentru terorism, executat de ANAF

Omul de afaceri de origine siriană a fost condamnat în România la 23 de ani pentru terorism. De asemenea, sirianul a fost condamnat și pentru infracțiuni economice care au produs un prejudiciu total de peste 20 de milioane de euro.

Hayssam a ajuns în atenţia opiniei publice în martie 2005, când a fost implicat în răpirea a trei jurnalişti români în Irak: Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcovici şi Ovidiu Ohanesian.

Citeşte şi: Ciolacu, despre poza alături de Hayssam: „Era vreun terorist? Atunci mergea cu avionul cu preşedinţii statului”

Omar Hayssam a fost condamnat la 23 de ani şi patru luni de închisoare, pedeapsa rezultată în urma contopirii condamnărilor primite în mai multe dosare, în una dintre cauze fiind condamnat pentru terorism. Sirianul a fost trimis în judecată în 14 octombrie 2005 şi condamnat definitiv, în lipsă, în 20 februarie 2008, la 20 de ani de închisoare pentru implicarea în răpirea jurnaliştilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian, în martie 2005, la Bagdad.