Omar Hayssam, transferat de la Spitalul Judeţean din Târgovişte la o clinică de specialitate. Sirianul este în stare stabilă

Sirianul Omar Hayssam, condamnat pentru terorism, a fost transportat, miercuri, la o clinică de specialitate după ce, marţi seara, a ajuns la Spitalul Judeţean din Târgovişte, acuzând dureri la rinichi.

RomaniaTV.net
27 sept. 2017, 08:59
Omar Hayssam, transferat de la Spitalul Judeţean din Târgovişte la o clinică de specialitate. Sirianul este în stare stabilă

UPDATE Purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Cristina Enache, a declarat că Hayssam este în stare stabilă.

„A fost transferat la o unitate spitalicească din rețeaua sanitară publică pentru stabilirea unei conduite terapeutice adecvate. Este în stare stabilă, este monitorizat. A fost transferat pentru că la spitalul din Târgoviște nu exista personal medical specializat pe problema lui. A fost transferat pentru investigații”, a precizat Enache pentru Agerpres.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al penitenciarului Mărgineni a declarat că în cazul lui Omar Hayssam s-a respectat legislația referitoare la acordarea asistenței medicale.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Târgovişte, Elena Firoiu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că după ce a petrecut noaptea la unitatea medicală din Dâmboviţa, Hayssam a fost transferat, miercuri dimineaţa, la o altă clinică de specialitate.

Hayssam a primit diagnosticul de insuficienţă renală.

”Aseară, în jurul orei 21.05, s-a prezentat la Departamentul de Urgenţă al Spitalului Judeţean Târgovişte, un pacient în vârstă de 54 de ani, care acuza dureri abdominale. El a fost examinat de o echipă multidisciplinară, iar în jurul orei 00.00 a fost internat pe una dintre secţiile spitalului, urmând ca astăzi dimineaţă, să fie trimis la o altă clinică de specialitate. Acest lucru s-a şi întâmplat, în jurul orei 9.30, starea pacientului fiind stabilă şi acesta fiind cooperant”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Elena Firoiu.

Sirianul, care a rămas peste noapte în grija doctorilor, a fost înconjurat de cel puţin 20 de jandarmi, mascaţi şi angajaţi ai unei firme de securitate.

Hayssam, în vârstă de 54 de ani, se afla în Penitenciarul Mărgineni din Dâmboviţa când i s-a făcut rău. Acolo îşi execută pedeapsa de 24 de ani şi patru luni de închisoare.