Omar Hayssam, mesaj din puşcărie: „Toţi ştiu că sunt un TERORIST PERICULOS. Le inspir teama de a nu-i omorî”

Omar Hayssam, acuzat că ar fi fost implicat în răpirea jurnaliştilor în Irak, în 2005, a făcut noi mărturisiri. Sirianul a scris, într-un mesaj postat pe Facebook, că se simte un om singur în puşcărie, iar celorlalţi deţinuţi le este teamă de el, pentru că a fost prezentat ca un "terorist periculos".

09 iun. 2015, 19:11
Omar Hayssam, mesaj din puşcărie: „Toţi ştiu că sunt un TERORIST PERICULOS. Le inspir teama de a nu-i omorî”

Am petrecut toata viata printre oameni: presedinti, ambasadori, soferi, muncitori, intelectuali, negustori, bogati, saraci… E interesant ca, desi mai uit numele cate unui demnitar, n-am uitat niciodata numele oamenilor simpli. Cred in prietenie. Cea care pleaca din suflet si merge dincolo de bani si interese, de politica, religie, de granite si cultura„, a scris Omar Hayssam pe Facebook.

Sirianul se simte un om singur acum: „Sunt inchis in regim de maxima siguranta, cu grad sporit de risc. Cand ies la plimbare sunt singur cu cerul de dincolo de grilaj. Cand merg la chiosc, ma conduc mascati inarmati, ca nu cumva sa arunc in aer magazia cu eugenii sau sa asasinez gestionarul cu o sticla de suc… O singuratate asistata„.

Citeşte şi: Omar Hayssam, CONDAMNAT DEFINITIV la 23 de ani de închisoare

Hayssam spune ca celorlalti detinuti le este teama de el, pentru ca a fost prezentat ca fiind un terorist periculos. „In celula stau cu alti detinuti, condamnati pentru fapte grave. Nu apuc sa-i cunosc prea bine. La inceput le stanjenesc veghea si le tulbur somnul, fara sa vreau. Le inspir teama de a nu-i omora, ca doar toti stiu ca sunt un terorist periculos. Cand le trece nelinistea, incepem sa vorbim. Pana sa ne imprietenim, sunt schimbati si adusi altii noi cu care o iau de la capat.

Neputand sa ma apropii prea mult de oameni, ma apropii de mine insumi. Ma cunosc din ce in ce mai bine. Imi vin intrebari si mai greu uneori, vin si raspunsurile la ele.

M-am intrebat daca sunt un om bun sau rau. De tine insuti nu te poti ascunde. Daca pe ceilalti ii poti minti, propriul sine e un inchizitor greu de pacalit. Am fost si bun si rau. Acum nu sunt nicicum. Pot pacatui doar cu gandul. Iar gandurile mi le stapanesc impacat„, a mai notat Omar Hayssam.

Am fost rau. Am facut multe rele. Pentru bani, pentru glorie, din joaca, din prostie… Am avut o grandomanie care m-a pierdut, dar pe care n-o pot condamna. Asa am fost toti, asa suntem. Nu numai eu am pus pe perete poze cu mine si cu presedinti. Toti cei care au avut si-au expus orgoliul lor tiparit.

Rautatea mea se masoara in multe chipuri. Am platit pentru ea. In acest moment, cred ca sunt chit cu viata. Am platit scump toate greselile. As vrea sa traiesc din nou dincolo de gratii. Nu visez sa ma razbun, sa fac rau, sa dobandesc satisfactii bolnave, necuvenite. Nici nu vreau sa-mi exprim iertarea laudandu-ma cu generozitatea mea. Vreau sa uit ce-am facut si ce rau mi s-a facut. Daca traiesc sa fiu eliberat, o sa fiu un om bun si rau, rau si bun, dar o sa-mi tin rautatea departe de semeni si bunatatea la vedere…„, isi incheie Omar Hayssam mesajul pe Facebook.

CITEŞTE ŞI: Documente EXPLOZIVE despre răpirea jurnaliştilor în Irak. Dezvăluirile care îi dau FIORI lui Traian Băsescu