Încă un mandat de arestare pentru Omar Hayssam, pentru înşelăciune şi delapidare

Omar Hayssam a primit mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile într-un dosar de înşelăciune, de 20 de milioane de euro.

RomaniaTV.net
02 aug. 2013, 09:59
Încă un mandat de arestare pentru Omar Hayssam, pentru înşelăciune şi delapidare

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis, vineri, să îi mai dea un mandat de arestare preventivă  de 29 de zile într-un dosar de înşelăciune, în  valore toatlă de 20 de milioane de euro, potrivit România TV.

Luat vineri dimineaţa de la Penitenciarul Rahova cu trupe DIICOT şi adus într-o dubă a poliţiei la Tribunalul Bucureşti, sirianul a refuzat să coopereze cu magistraţii la şedinţa de judecată, invocând faptul că nu a avut cum să îşi angajeze un avocat ales de el, care să îl reprezinte în această cauză, deoarece respectivul avocat se afla în concediu. Instanţa a decis în schimb să i se pună un avocat din oficiu.

La sfârşitul şedinţei de judecată însă, Hayssam s-a plâns că nu a fost nimeni care să spună şi lucruri bune despre el. În acest context, el a încercat să se erijeze într-un fel de „salvator” al României, spunând că îl doare sufletul când românii spun despre el că este „teroristul numărul 1” al acestei ţări, unde el a creat 5.000 de locuri de muncă înainte de a o părăsi.

Şedinţa de judecată de vineri a durat aproximativ o oră, iar Omar Hayssam nu a dat declaraţii în faţa instanţei. La sfârşitul şedinţei el le-a spus doar judecătorilor că va coopera cu toate instituţiile statului pentru a-şi demonstra nevinovăţia. El a cerut de asemenea să se rejudece toate dosarele pe care le-a avut până acum.

Procurorul DIICOT prezent vineri la Tribunalul Bucureşti, pentru judecarea propunerii de arestare a lui Omar Hayssam în dosarul de înşelăciune şi delapidare, a arătat în faţa instanţei că sirianul a fost şeful grupului infracţional şi că se impune măsura arestării preventive în cazul acestuia.

Reprezentantul DIICOT a mai spus că Hayssam a operat în cadrul unui grup infracţional organizat pe o perioadă de mai mulţi ani. Totodată, reprezentantul DIICOT a arătat că grupul avea o structură ierarhică, iar Omar Hayssam a fost conducătorul său şi a coordonat acţiunile infracţionale. Procurorul a mai spus, în faţa instanţei, că faptele grupului vizat în dosar prezintă pericol social concret, astfel că se impune emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele sirianului.