OMC şi-a redus estimările privind creşterea comerţului mondial în 2016, până la 1,7%

Publicat: Marţi, 27 Septembrie 2016 19:35 // Actualizat: Marţi, 27 Septembrie 2016 19:35 // Sursa: romaniatv.net

Organizația Mondială a Comerțului (OMC) și-a redus estimările privind creșterea comerțului mondial în 2016, de la 2,8%, cât estima în aprilie, până la 1,7%, apreciind că este pentru prima dată în ultimii 15 ani când ritmul de creștere al comerțului internațional va fi mai lent decât cel al economiei mondiale, previzionat la 2,2%, transmit AFP și Reuters.

Înrăutățirea prognozelor OMC vine pe fondul încetinirii economiilor din China și Brazilia, a declinului importurilor în SUA și a volatilității de pe piețele financiare.

De asemenea, în 2017, comerțul mondial ar urma să înregistreze un avans de 1,8 — 3,1%, față de 3,6% estimat în aprilie de Organizația Mondială a Comerțului, scrie Agerpres.

"Încetinirea dramatică a creșterii comerțului este serioasă și ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă, în special pe fondul sporirii opiniilor anti-globalizare", a afirmat directorul general al OMC, Roberto Azevedo.

Instituția a decis să revizuiască în scădere prognoza privind evoluția comerțului mondial din cauza încetinirii economiei și a comerțului în statele în curs de dezvoltare, cum ar fi China și Brazilia, în timp ce America de Nord este afectată de scăderea importurilor.

Citeşte şi INS: Câştigul salarial mediu net a urcat cu 9,5% în 2015. Femeile au câştigat cu 7% mai puţin decât bărbaţii

 
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7667
RON
15 Nov
noapte 8 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H