Omenirea se îndreptă spre un colaps ecologic din cauza emisiilor de dioxid de carbon

Rasa umană a reușit să mai depășească un nou record în cursa către colapsul ecologic. Nu putem decât să felicităm întreaga omenire!

15 mai 2019, 06:26
Omenirea se îndreptă spre un colaps ecologic din cauza emisiilor de dioxid de carbon

Pentru prima dată în istoria omenirii, nu doar cea înregistrată, ci din momentul din care există oameni pe Pământ, dioxidul de carbon din atmosferă a depășit valoarea de 415 părți per milion, potrivit datelor Mauna Loa Observatory, o stație de cercetare a National Oceanic and Atmospheric Agency, citate de playtech.ro.

Depășirea acestui prag macabru a fost menționată pe Twitter de către jurnalistul Eric Holthaus, pe baza datelor înregistrate și prezentate de Institutul de Oceanografie Scripps de la Universitatea din California, San Diego.

Citeşte şi OAMENII DE ŞTIINŢĂ, ÎN ALERTĂ. Fenomenele extreme se intensifică şi apar boli incontrolabile. „Nu recunoaştem această planetă”

Acestă constatare alarmantă este semnificativă și este un indiciu al modului în care umanitatea distruge mediul înconjurător și al faptului că planeta Pământ se îndreaptă către o catastrofă ecologică, potrivit a1.ro

Săptămâna trecută, potrivit unui nou raport, cel puțin un milion de specii sunt expuse riscului de a dispărea de pe fața Pământului din cauza activității umane și a emisiilor de carbon, un efect secundar al dezvoltării economice.