OMS anunţă că 120 de milioane de teste de depistare rapidă a COVID vor fi trimise către ţările cu venituri mici şi medii

Circa 120 de milioane de teste de depistare rapidă a COVID-19 vor deveni dispnibile pentru ţările cu venituri mici şi mijlocii. Preţul acestor teste e în momentul de faţă cel mult cinci dolari, însă e posibil să scadă, a transmis Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

RomaniaTV.net
28 sept. 2020, 16:50
OMS anunţă că 120 de milioane de teste de depistare rapidă a COVID vor fi trimise către ţările cu venituri mici şi medii

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, a anunţat că producătorii Abbott şi SD Biosensor au încheiat un acord cu Fundaţia Bill & Melinda Gates pentru ca „120 de milioane de teste noi, portabile şi de diagnosticare rapidă a COVID-19 să devină disponibile pentru o perioadă de şase luni”.

„Iniţiativa va permite extinderea testării, în special în zonele cu acces dificil, care nu dispun de laboratoare sau de suficient personal instruit pentru realizarea acestor teste”, a explicat directorul OMS.

„Ele reprezintă un supliment vital pentru capacitatea de testare şi sunt deosebit de importante în zonele cu o rată ridicată de transmitere a virusului”, a adăugat Tedros Adhanom Ghebreyesus.