OMS anunţă regresul vizibil al pandemiei: Numărul cazurilor de coronavirus a scăzut pentru a şasea săptămână consecutiv

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că numărul total al deceselor asociate cu Covid-19 au scăzut cu 20% săptămâna trecută, iar numărul cazurilor confirmate de coronavirus a ajuns la a șasea săptămână consecutivă de scăderi.

24 feb. 2021, 10:30
OMS anunţă regresul vizibil al pandemiei: Numărul cazurilor de coronavirus a scăzut pentru a şasea săptămână consecutiv

Numărul global al cazurilor noi raportate continuă să scadă pentru a șasera săptămână consecutivă, cu 2,4 milioane de noi cazuri săptămâna trecută, o reducere de 11% față de săptămâna anterioară„, a transmis OMS, în bilanţul săptămânal legat de monitorizarea pandemiei de coronavirus.

De asemenea, potrivit organizației, bilanțul deceselor a scăzut timp de 3 săptămâni consecutive, săptămâna trecută fiind înregistrate 66.000 de decese, o reducere cu 20% față de cele 7 zile anterioare. Bilanțurile globale ale pandemiei de Sars-Cov-2 au ajuns la 110,7 milioane de infectări și 2,4 milioane de decese.

Citeşte şi OMS anunţă scăderea cu 500.000 a cazurilor într-o săptămână. Virusuri mutante, în 100 de ţări

În acelaşi timp, OMS a convenit luni înfiinţarea unui plan pentru acordarea de compensaţii fără recunoaşterea vinovăţiei în cazul efectelor secundare majore provocate de vaccinurile anti- coronavirus în 92 de ţări sărace care vor primi vaccinuri în cadrul programului COVAX, eliminând un motiv mare de îngrijorare în rândul guvernelor beneficiare.

Prin acordarea unei sume de compensare fără asumarea vinei, într-un acord complet şi final pentru orice solicitare, programul COVEX are ca obiectiv să reducă semnificativ necesitatea de a recurge la instanţe, care poate fi un proces îndelungat şi costisitor”, arată comunicatul OMS.

Citeşte şi În decembrie 2019 la Wuhan existau 13 tulpini ale coronavirusului. Experţii OMS dezvăluie că pandemia a început mai devreme decât se credea


loading...