OMS avertizează că Europa se va confrunta cu o iarnă grea. „A devenit epicentrul pandemiei de cvronavirus”

Directorul regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Hans Kluge, a avertizat marţi că Europa se va confrunta cu o iarnă grea ca urmare a creşterii numărului de cazuri de COVID-19 şi a reiterat că această regiune a devenit epicentrul pandemiei de coronavirus.

09 nov. 2021, 17:29
OMS avertizează că Europa se va confrunta cu o iarnă grea. „A devenit epicentrul pandemiei de cvronavirus”

Hans Kluge a participat la deschiderea celui de-al 44-lea Congres Mondial al Spitalelor, care se desfăşoară în oraşul spaniol Barcelona. În intervenţia sa, Hans Kluge a subliniat că regiunea europeană a OMS – care include 53 de ţări din Europa şi Asia Centrală, printre care Rusia şi mai multe foste republici sovietice – a înregistrat săptămâna trecută aproape 2 milioane de cazuri noi de COVID-19 şi că numărul total al deceselor a ajuns la aproape 1,5 milioane.

Regiunea noastră este epicentrul pandemiei, înregistrând o creştere a transmiterii, a spitalizărilor şi a deceselor„, a adăugat directorul OMS Europa, avertizând cu privire la o” iarnă grea” pe acest continent, transmite agenţia italiană ANSA.

În acest sens, Hans Kluge a făcut apel la intensificarea vaccinării populaţiei în general, dar mai ales a personalului sanitar, pentru „a menţine virusul la distanţă”, şi a precizat că în şapte ţări din regiune mai puţin de 20% dintre angajaţii din sectorul medical sunt vaccinaţi cu schemă completă împotriva noului coronavirus.

Citeşte şi Apelul disperat al OMS către români: „Vă implor să vă vaccinaţi! Următoarele mutații ar putea afecta copiii!”

Vaccinarea extinsă şi măsurile de prevenţie sunt singura cale pentru a uşura creşterea presiunii asupra spitalelor şi a sistemelor sanitare„, a avertizat el.

Directorul OMS Europa a citat câteva „lecţii” învăţate în timpul pandemiei, precum coordonarea între protagoniştii sanitari şi cei instituţionali, modernizarea instalaţiilor, îngrijirea sănătăţii angajaţilor din sectorul medical, creşterea efectivelor medicale şi a digitalizării, printre altele.

Citeşte şi OMS, avertismentul care dă fiori: „Încă jumătate de milion de europeni ar putea muri din cauza coronavirusului până în februarie”

Ţările de pe continentul european sunt deosebit de afectate de COVID-19, cu o incidenţă a cazurilor în Germania la cel mai înalt nivel de la începutul pandemiei şi un record de decese în Rusia, unde au fost raportate peste 1.200 de morţi în ultimele 24 de ore.


loading...