OMS avertizează cu privire la criza de echipamente de protecţie împotriva gripei

Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage atenţia că lumea se confruntă cu o penurie de măşti şi alte echipamente de protecţie în lupta împotriva răspândirii epidemiei de coronavirus, a avertizat vineri directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de Agerpres.

RomaniaTV.net
07 feb. 2020, 12:55
OMS avertizează cu privire la criza de echipamente de protecţie împotriva gripei

„Lumea se confruntă cu o lipsă cronică de echipamente de protecţie individuale”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus în cadrul unei reuniuni a Comitetului executiv al OMS, la Geneva.

El a afirmat că urmează să discute cu oficiali ai lanţului de aprovizionare pentru a încerca să rezolve blocajele de producţie.

La ora 05:00 GMT, existau 31.211 de cazuri confirmate de coronavirus în China continentală şi 637 de decese, a mai spus oficialul OMS.

„În ultimele două zile au fost raportate mai puţine cazuri de infectare în China, ceea ce este o veste bună, însă suntem precauţi. Numărul cazurilor ar putea creşte din nou”, a declarat el pentru Comitetul executiv al OMS.

Alte 240 de cazuri de contaminare au fost confirmate în circa 30 de ţări şi teritorii, între care două decese – în Hong Kong şi Filipine.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat deja săptămâna aceasta că va trimite măşti, mănuşi, costume de protecţie, aparate de respiraţie şi chiar kituri pentru a depista virusul în ţările care solicită ajutor.