OMS avertizează: „SUA ar putea deveni nou epicentru al pandemiei de coronavirus”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii constată o ”foarte mare accelerare” a numărului de infectări cu noul coronavirus în SUA, ţară care are potenţialul de a deveni noul epicentru al pandemiei, a spus marţi purtătoarea de cuvânt a organizaţiei, Margaret Harris.

24 mart. 2020, 13:05
OMS avertizează: „SUA ar putea deveni nou epicentru al pandemiei de coronavirus”

În ultimele 24 de ore, 85% dintre cazurile noi au provenit din Europa şi SUA. Din total, 40% au fost înregistrate în Statele Unite, spune purtătoarea de cuvânt a OMS. Întrebată dacă SUA au devenit noul epicentru al pandemiei, Margaret Harris a spus: „Vedem acum o foarte mare accelerare a cazurilor în Statele Unite. Aşadar, există acest potenţial„. SUA au o foarte mare epidemie, care în plus, creşte în intensitate, a adăugat purtătoarea de cuvânt a OMS.

Citeşte şi APELUL DISPERAT al unui tânăr infectat CORONAVIRUS. „E cumplit! Mai am multe de făcut în viaţă”

În acest context, preşedintele american Donald Trump a admis marţi că există dificultăţi de procurare a materialelor medicale cruciale, notând că „piaţa mondială a înnebunit” şi că guvernului federal nu îi este uşor să ajute statele americane să obţină măşti de protecţie şi aparate de ventilaţie. Trump a mai anunțat, pe Twitter, că tocmai au fost achiziționate 400 de ventilatoare pentru New York, unul dintre cele mai afectate state.

Pandemia se accelerează, la nivel global, și se aşteaptă la o creştere substanţială a numărului de contaminări şi de decese faţă de cifrele oficiale de până acum 334.981, respectiv 14.510 ( mai mici față de datele centralizate neoficial de platforma arcgis, ca urmare a metodoligiei diferite de actulizare a datelor în timp real, din toate zonele).