OMS avertizează: Varianta Delta reprezintă 99% din cazurile de Covid-19 identificate

Tulpina Delta de coronavirus, observată prima oară în India cu mai puţin de un an în urmă, reprezintă 99% din cazurile de Covid-19 idendificate la nivel global, fiind mai prezentă decât oricare altă tulpină a noului coronavirus, au transmis oficiali ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

17 nov. 2021, 10:22
OMS avertizează: Varianta Delta reprezintă 99% din cazurile de Covid-19 identificate

Aproape toate cele 900.000 de cazuri identificate la nivel global în ultimele 60 de zile au provenit din tulpina Delta de coronavirus, a declarat Maria Van Kerkhove, directorul tehnic al OMS pentru Covid-19. Declaraţia acesteia a fost făcută pe fondul creşterii la nivel internaţional a cazurilor de infecţii Covid-19, cu preponderenţă în Europa.

Circa 60% din cele peste 3,3 milioane de cazuri noi de Covid-19 din ultima săptămână au fost în Europa, a completat Van Kerkhove.

”Delta este cu adevărat tulpina dominantă. Şi există două variante de interes, Mu şi Lambda, pe care le urmărim, dar, din nou, acolo unde este prezentă Delta, aceasta domină”, a adăugat reprezentantul OMS, citat de news.ro.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 16 noiembrie. Peste 4.000 de noi infectări COVID-19, aproape 400 de morţi. La ATI sunt 1681 de pacienţi

Van Kerkhove a spus că Europa a reprezentat mai mult de jumătate din cei puţin sub 50.000 de decese globale de Covid în ultima săptămână, o creştere cu 5% a deceselor pe tot continentul.

”Pandemia se îndreaptă în direcţia greşită în acest moment”, a spus Van Kerkhove. Eliminarea obligativităţii purtării măştilor de protecţie şi nepăstrarea distanţării sociale sunt principalele cauze ale creşterii cazurilor COVID-19 în Europa, a atras atenţia Van Kerkhove. Ea a avertizat că venirea sezonului rece ar putea duce la o creştere a bolilor respiratorii în lunile următoare, inclusiv gripa şi alţi agenţi patogeni.

Citeşte şi: Germania revine la restricţii: Doar vaccinarea nu poate opri valul de COVID-19