Avertisment dur al OMS: Coronavirusul, de 10 ori mai mortal decât gripa H1N1

Noul coronavirus este de 10 ori mai mortal decât virusul responsabil de gripa A (H1N1) care a apărut la finalul lunii martie 2009 în Mexic, conform Organizației Mondiale a Sănătății, care a făcut apel la o ieșire ”lentă” din măsurile de carantină, scrie AFP.

RomaniaTV.net
13 apr. 2020, 16:10
Avertisment dur al OMS: Coronavirusul, de 10 ori mai mortal decât gripa H1N1

Directorul OMS susține faptul că COVID-19 se răspândește mai rapid și este de 10 ori mai mortal decât gripa N1H1.

Citește și: OMS, avertizare privind relaxarea restricţiilor luate în lupta contra coronavirusului: Rişti să recidivize şi să ai complicaţii

„Datele culese din mai multe țări ne dau o imagine mai clară despre acest virus, despre comportamentul său, despre maniera de a-l opri. Știm că Covid-19 se răspândește rapid și știm că este mortal: de 10 ori mai mult decât virusul responsabil de pandemia de gripă din 2009”, a spus directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferință de presă de la Geneva.

OMS şi UNICEF îşi unesc forţele împotriva pandemiei

Organizația Mondială a Sănătății(OMS) și UNICEF au anunțat, luni, încheierea unui acord de colaborare în lupta împotriva COVID-19, prin intermediul Fondului de solidaritate pentru combaterea COVID-19, un instrument istoric, susținut de Fundația Națiunilor Unite și de Fundația Filantropică Elvețiană.

Fondul de solidaritate pentru combaterea COVID-19 a fost constituit pentru a facilita o reacție globală fără precedent, sprijinind Planul strategic de pregătire și reacție al OMS. Conform acordului, o primă parte din sumele acumulate în Fond (în prezent, peste 127.000.000 USD) va fi alocată către UNICEF pentru activitățile pe care le desfășoară cu copiii și comunitățile vulnerabile din întreaga lume.

„Pandemia provocată de COVID-19 este fără precedent, impunând o reacție urgentă, bazată pe solidaritate internațională”, a spus Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, Director General al Organizației Mondiale a Sănătății. „Mă bucur că UNICEF s-a alăturat Fondului de solidaritate. Având în vedere vasta lor experiență în colectarea de fonduri și implementarea de programe, acest parteneriat ne va ajuta să colaborăm îndeaproape pentru a salva vieți”.