OMS: COVID-19 afectează mai mult locuitorii marilor oraşe, unde poluarea este mai mare

COVID-19 pare să-i afecteze mai mult pe oamenii din marile orașe, care sunt expuși de ani de zile poluării. E mai probabil ca locuitorii din marile aglomerări urbane să contracteze boli, a anunțat directoarea Departamentului de sănătate publică și mediu din cadrul OMS, Maria Neira.

RomaniaTV.net
02 oct. 2020, 16:11
OMS: COVID-19 afectează mai mult locuitorii marilor oraşe, unde poluarea este mai mare

„Dacă distrugem natura, care este sursa noastră de viaţă, vom provoca probleme grave de sănătate publică şi ne vom face singuri rău”, a subliniat Neira.

S-a evidenţiat o legătură, ce trebuie încă verificată, care arată că în oraşele cu niveluri mari de poluare, infecţia COVID-19 a lovit mai mult cetăţenii şi „nu este un lucru întâmplător”, a adăugat experta ONU.

„Trebuie să înţelegem că distrugerea mediului înconjurător înseamnă acel consum nestăvilit, traficul supraaglomerat, comerţul cu animale sălbatice, practicile agricole intensive, defrișările, poluarea cu plastic…..” a explicat Neira.

Poluarea, alături de factorii enumerați mai sus, reprezintă condiția ideală pentru ca anumite virusuri să se răspândească. „L-am oferit cele mai bune condiţii posibile şi nu au pierdut oportunitatea”, a asigurat ea.