OMS: Ebola a făcut 120 de MORŢI în rândul personalului medical

Publicat: Marţi, 26 August 2014 10:16 // Actualizat: Marţi, 26 August 2014 10:16 // Sursa: romaniatv.net

Epidemia de Ebola a ucis până în prezent 120 de membri ai personalului medical, în timp ce în cele trei ţări cele mai afectate de acest virus mortal - Liberia, Guineea şi Sierra Leone - nu există decât unul sau doi medici la 100.000 de locuitori, a declarat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

'Până în prezent, peste 240 de membri ai personalului medical au dezvoltat boala în Guineea, Nigeria şi Sierra Leone, şi peste 120 au murit', a precizat OMS într-un comunicat, citat de Agerpres.

Mai mulţi factori stau la baza numărului mare de personal infectat, potrivit OMS, care menţionează lipsa de echipament de protecţie individual (măşti şi mănuşi) şi utilizarea lor greşită, numărul insuficient de medici care din cauza suprasolicitării riscă să comită greşeli.

Citeşte şi După Ebola, o altă boală misterioasă face victime în Africa: 13 morţi ciudate în Congo

'Epidemia actuală este diferită', a insistat OMS, care explică că medicii şi locuitorii din ţările afectate nu sunt 'familiari cu această boală', care face să domnească 'frica în sate şi oraşe întregi'.

Citeşte şi Ebola ajunge a doua oară în Europa

'Primele simptome ale mai multor boli infecţioase din regiune, cum ar fi malaria, febra tifoidă şi febra Lassa, sunt similare celor provocate de Ebola. Pacienţii infectaţi au de cele mai multe ori nevoie de asistenţă medicală de urgenţă. Medicii şi asistentele ar putea să nu aibă niciun motiv să bănuiască că este vorba despre Ebola şi nu văd necesitatea de a lua măsuri de protecţie', afirmă OMS.

Potrivit ultimului bilanţ al OMS pentru data de 20 august, febra hemoragică a făcut în total 1.427 de morţi - 624 în Liberia, 406 în Guineea, 392 în Sierra Leone şi 5 în Nigeria.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 aug 10:40
...membri ai personalului medical, în timp ce în cele trei ţări cele mai afectate de acest virus mortal – Liberia, …read more ...
26 aug 10:24
... Epidemia de Ebola a ucis până în prezent 120 de membri ai personalului medical, în timp ce în cele...
1
EUR
4.8738
RON
30 Sep
noapte 12 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H