OMS este de părere că cel de-al doilea val de coronavirus poate fi evitat

Directorul regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru Europa, Hans Kluge, susţine că cel de-al doilea val de coronavirus poate fi evitat, însă omenirea va fi nevoită să trăiască mult timp cu această infecţie, deoarece nu există o dată sigură pentru un vaccin.

RomaniaTV.net
03 iun. 2020, 11:50
OMS este de părere că cel de-al doilea val de coronavirus poate fi evitat

„Cel de-al doilea val nu este ceva ce nu poate fi evitat. Chiar dacă tot mai multe ţări adoptă măsuri de relaxare şi există un risc clar de reizbucnire a infecţiei”, a precizat şeful regional al OMS la o teleconferinţă.

Kluge a subliniat că în prezent lucrurile „nu stau mai bine decât la începutul anului”, întrucât nu există un vaccin împotriva maladiei COVID-19. Cu toate acestea, vestea bună „este că am învăţat multe din primul val, şi dacă va mai fi altul, vom fi pregătiţi”.

Citeşte şi: OMS dezmite teoria conform căreia COVID-19 şi-a pierdut din putere: Nu s-a schimbat

În ce priveşte vaccinul, acesta a precizat că „încă nu există o dată concretă pentru elaborarea lui”, deşi oameni de ştiinţă din întreaga lume lucrează în acest sens. Când va exista un vaccin, a subliniat el, OMS va face tot ce-i stă în putinţă pentru a-l putea distribui în mod echitabil între ţările lumii.

Rusia a înregistrat miercuri alte 8.536 cazuri de COVID-19, care au ridicat la 432.277 numărul total al contagierilor. Moscova, focarul infecţiei în Rusia, a raportat miercuri 1.842 de noi cazuri, cea mai scăzută cifră din ultimele şase săptămâni. În Ucraina, potrivit ultimelor date, au fost diagnosticate 483 noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, în timp ce numărul total al infectărilor în întreaga ţară se cifrează la 24.823.

OMS a cerut însă ţărilor din Europa, inclusiv Rusiei, să respecte recomandările sale în momentul flexibilizării restricţiilor, mai ales că Moscova a anunţat organizarea unor evenimente de masă, precum Târgul anual de carte din acest sfârşit de săptămână din Piaţa Roşie sau parada militară din 24 iunie.


loading...