OMS ia în calcul infectarea intenţionată cu covid a tinerilor

Organizaţia Mondială a Sănătăţii ia în calcul infectarea intenţionată cu covid a voluntarilor tineri şi sănătoşi, pentru a grăbi procesul de dezvoltare a vaccinurilor.

07 dec. 2020, 10:01
OMS ia în calcul infectarea intenţionată cu covid a tinerilor

OMS discută, luni, fezabilitatea studiilor clinice în care tineri voluntari sunt infectaţi intenţionat cu covid, pentru a grăbi procesul de dezvoltare a vaccinurilor, scrie Guardian, potrivit Hotnews.

Unii cercetători sunt rezervaţi în privința expunerii tinerilor voluntari la un virus pentru care nu există un tratament clar. Alţii spun că riscurile îmbolnăvirii cu Covid-19 la cei tineri și sănătoși sunt minime, în timp ce beneficiile aduse societății sunt mari.

Citeşte şi OMS: „Vom trăi din nou acelaşi lucru sau chiar mai rău”

OMS ia în calcul infectarea intenţionată cu covid a tinerilor. Primele teste se fac în Londra

În luna septembrie, Financial Times a scris că Londra va găzdui primele ”teste de încercare” pentru Covid-19, în care voluntari sănătoși sunt infectați intenționat cu coronavirus cu scopul de a evalua eficacitatea unor vaccinuri experimentale.

Studiile, finanțate de guvernul Regatului Unit, sunt programate să înceapă în ianuarie la o unitate de carantină din estul Londrei, potrivit unor persoane implicate în proiectul ce va fi anunțat săptămâna viitoare.

Citeşte şi Recomandarea OMS! Medicii să NU prescrie Remdesivir pacienților infectați cu COVID

Voluntarilor li se va administra vaccinul, iar după aproximativ o lună vor fi ”încercați” cu o doză de Sars-Cov-2, virusul care provoacă boala Covid-19, în condiții controlate.

Aproximativ 2.000 de potențiali voluntari s-au înscris pentru aceste teste de încercare în Marea Britanie, potrivit 1Day Sooner, organizație care a atras 37.000 de astfel de voluntari la nivel global.

Metoda tradițională de testare clinică presupune zeci de mii de participanți în ultima fază, iar cercetătorii ar avea greutăți în a atrage destule persoane în studiile făcute pentru mai multe vaccinuri.