OMS: Populaţia ar trebui să se vaccineze OBLIGATORIU împotriva a şapte boli. Care sunt acestea

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă efectuarea obligatorie a şapte vaccinuri, pentru difterie, pertusis, tetanos, rujeolă, rubeolă, oreion şi poliomielită. Mai mult reprezentanţii OMS arată că scăderea imunizării creşte riscul apariţiei de epidemii.

21 mart. 2015, 15:06
OMS: Populaţia ar trebui să se vaccineze OBLIGATORIU împotriva a şapte boli. Care sunt acestea

Experţii OMS au declarat că ar trebui să fie obligatorie vaccinarea împotriva următoarelor boli difterie, pertusis, tetanos, rujeolă, rubeolă, oreion şi poliomielită. La aceste vaccinuri, s-ar putea adăuga cele pentru meningococ, pneumnococ, Haemophilus influenzae, Human Papilloma Virus (HPV), hepatită B şi tuberculoză, în funcţie de posibilităţile ţării respective şi de realităţile din teren.

OMS arată că scăderea imunizării duce la epidemii, precum au fost recent cele de rujeolă şi rubeolă, cu consecinţe grave, inclusiv decese printre copii. Rujeola şi rubeola erau pe cale de a fi eradicate, dar nu s-a reuşit tocmai din cauza refuzului de a vaccina copiii.

În prezent, sunt două urgenţe majore de sănătate publică: epidemia de ebola şi reapariţia poliomielitei în Asia şi pericolul ca boală să revină şi pe continentul european.

CITEŞTE ŞI: Topul bolilor prevenite prin vaccinare