OMS recomandă amânarea vizitelor de rutină la stomatolog. Unele proceduri dentare ar putea favoriza răspândirea coronavirusului

OMS recomandă amânarea vizitelor la medicul stomatolog, fiind excluse, desigur, urgenţele. Experții au precizat că mai au nevoie de timp pentru a evalua riscul de transmitere a virusului SARS-CoV-2 prin aerosoli, întrucât, în acest moment, nu au date suficiente.

RomaniaTV.net
12 aug. 2020, 12:56
OMS recomandă amânarea vizitelor de rutină la stomatolog. Unele proceduri dentare ar putea favoriza răspândirea coronavirusului

Curățarea dinților cu jet de aer sau apă și îndepărtarea cu ultrasunete a depunerilor sunt proceduri care aruncă în aer particule minuscule. Acestea ar putea purta noul coronavirus. 

Toate aceste echipamente generează ceea ce noi numim particule purtate de aer sau aerosoli. Cei care lucrează în domeniul sănătății orale sunt expuși unui risc mare de a fi infectați cu coronavirus sau de a transmite infecția pacienților„, precizează Benoit Varenne, expert OMS în sănătate dentară.

Citeşte şi Un medic de la ATI rupe tăcerea despre infecţia cu coronavirus. „Adevărul pe care nimeni nu îndrăzneşte să îl rostească onest şi tare!”

Prin urmare, OMS recomandă evitarea sau reducerea la minimum a tuturor procedurilor dentare care generează aerosoli, cum ar fi albirea dentară sau detartrajul. Probabilitatea transmiterii virusului prin aerosoli, prin microparticule sau particule purtate de aer, nu este cunoscută în acest moment.