OMS: Şapte milioane de persoane au murit în 2012 din cauza poluării aerului

Circa şapte milioane de persoane au murit în 2012 din cauza poluării aerului, potrivit unui studiu publicat marţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

25 mart. 2014, 11:55
OMS: Şapte milioane de persoane au murit în 2012 din cauza poluării aerului

La nivel mondial, mai mult de 7 milioane de decese sunt atribuite efectelor poluării aerului, iar regiunile din Asia şi Pacific sunt cele mai afectate„, cu 5,9 milioane de decese, precizează OMS.

Aceste cifre sunt substanţial mai mari decât cele menţionate în studiul precedent, datând din 2008, ca urmare a unei schimbări de metodologie, şi „sunt şocante şi îngrijorătoare”, a afirmat Maria Neira, directorul Departamentului de Sănătate Publică din cadrul OMS.

Poluarea aerului este în prezent cel mai important factor de mediu care afectează sănătatea, toată lumea este afectată, atât în ţările bogate cât şi în cele sărace„, a adăugat ea.

În 2012, 3,7 milioane de persoane au murit din cauza efectelor poluării externe şi 4,3 milioane din cauza poluării aerului din interiorul locuinţelor, sau mai concret a fumului şi a vaporilor degajaţi de aparatele de gătit şi de sistemele de încălzire cu gaze sau lemne.