OMS trage semnalul de alarmă: Coronavirusul provoacă o serie de efecte grave pe termen lung!

Organizaţia Mondială a Sănătăţii trage un semnal de alarmă. OMS a vorbit despre gravitatea efectelor pe termen lung asupra sănătăţii pentru pacienţii care au suferit de coronavrius.

RomaniaTV.net
31 oct. 2020, 15:37
OMS trage semnalul de alarmă: Coronavirusul provoacă o serie de efecte grave pe termen lung!

„În cazul unui număr semnificativ de persoane, acest virus provoacă o serie de efecte grave pe termen lung”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, la Geneva.

Specialistul a mai spus că efectele pot afecta pe oricine, atât tineri, cât şi vârstnici, indiferent dacă sunt trataţi în spital sau acasă.

„Deşi numărul exact al persoanelor care se confruntă cu efecte pe termen lung nu este clar stabilit încă, simptome şi complicaţii post-COVID-19 au fost raportate atât la pacienţi spitalizaţi cât şi la cei trataţi acasă. Ceea ce este cu adevărat îngrijorător este spectrul vast de simptome care fluctuează în timp, se suprapun adesea şi pot afecta orice sistem din organism”, a adăugat specialistul.

Şeful OMS subliniază importanţa prevenirii virusului ucigaş. Ghebreyesus face un apel la oameni şi spune că acştia trebuie să depună toate eforturile pentru a opri transmisia.

„Până vom avea un vaccin, guvernele şi oamenii trebuie să depună toate eforturile pentru a opri transmisia, care este cel mai bun mod de a preveni consecinţele post-COVID-19 pe termen lung”, a afirmat şeful OMS, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: BILANŢ coronavirus 31 octombrie. Creşte numărul pacienţilor în stare gravă la ATI. Peste 5.700 de îmbolnăviri şi 101 morţi în 24 de ore


loading...
Partenerii noștri