EPIDEMIE fără precedent. Cea mai ÎNGROZITOARE boală din lume pune medicii pe jar

O epidemie fără precedent de febră Ebola se înregistrează în Guineea, unde 22 de cazuri au fost confirmate, după 78 de decese înregistrate în întrega ţară. Organizaţia Medici Fără Frontiere a anunţat că ia măsuri prin care încearcă să oprească răspândirea bolii.

RomaniaTV.net
31 mart. 2014, 17:31
EPIDEMIE fără precedent. Cea mai ÎNGROZITOARE boală din lume pune medicii pe jar

Medicii spun că au de a face cu o epidemie fără precedent, „epicentrul” fiind în sudul Guineei, precum şi în capitala Conakry.

„Ne confruntăm cu o epidemie de Ebola de o amploare fără precedent, având în vedere numărul de cazuri în teritoriu”, cu mai multe oraşe afectate în sudul ţării, epicentrul epidemiei, precum şi în capitala Conakry, a declarat Mariano Lugli, coordonator al Medici fără Frontiere (MSF) la Conakry.

„MSF a intervenit în aproape toate cazurile declarate de epidemie de Ebola din ultimii ani, însă acestea au fost mult mai concentrate şi au afectat locaţii mai îndepărtate. Această răspândire complică foarte mult sarcina organizaţiilor care luptă împotriva epidemiei””, a afirmat Mariano Lugli.

Din luna ianuarie, Guineea se confruntă cu o epidemie de febră hemoragică virală care, potrivit celui mai recent raport al Ministerului Sănătăţii, a provocat 78 de decese din cele 122 de cazuri raportate în ţară.

Mai multe cazuri suspecte, unele mortale, au fost raportate şi în Liberia şi Sierra Leone, ţările vecine Guineii. Două cazuri în Liberia au fost confirmate ca fiind provocate de virusul Ebola, a informat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).