Omul care înoată în ape îngheţate, numit director la Colterm Timişoara. În mandatul său de director general, Colterm a încasat o amendă de 20 de milioane de euro VIDEO

Fostul director general al Colterm Timişoara, Petre Nenu, se întoarce în companie pe postul de director tehnic. În mandatul de director general al lui Nenu, Colterm a primit o amendă de peste 20 de milioane de euro.

17 nov. 2021, 22:57
Omul care înoată în ape îngheţate, numit director la Colterm Timişoara. În mandatul său de director general, Colterm a încasat o amendă de 20 de milioane de euro VIDEO

Petre Nenu, care a ocupat funcția de director general al Colterm în perioada în care societatea a fost amendată cu 20 milioane euro pentru că nu a cumpărat certificatele verzi, a fost readus în conducerea companiei. Nenu a fost numit de către Consiliul de Administrație în funcția de director tehnic.

Luni, în timpul ședinței Consiliului de Administrație al societății, s-a decis numirea în funcția de director tehnic a lui Petre Nenu. Acesta a fost director general interimar al Colterm în acest an, din februarie până în august, perioadă în care societatea a primit o amendă de 20 milioane euro pentru că nu a cumpărat certificatele verzi necesare.

Decizia Consiliului de Administrație al Colterm a fost comentată în termeni duri de către Roxana Iliescu, consilier local Pro România.

„Timișoreni, obișnuiți-vă cu frigul! În cursul zilei de ieri, Consiliul de Administrație al Colterm a luat hotărârea halucinantă de a-l numi pe Petre Nenu în funcția de director tehnic! Această numire a fost făcută datorită competențelor extraordinare de care Nenu a dat dovadă în calitate de director general interimar, în perioada 18.02.2021- 16.08.2021, printre care: neachiziționarea certificatelor de CO2 cu suma totală de bani (aproximativ 20 milioane lei) primită de la primărie- a cumpărat doar de vreo 18 milioane lei; încasarea fabuloasei amenzi în valoare de 21 milioane euro; nedeterminarea structurii de funcționare a societății pentru sezonul de iarnă 2021/2022 (mai exact cât cărbune și cât gaz urmează a consuma societatea în vederea asigurării apei calde și a căldurii în sezonul de iarnă); neconstituirea stocului de cărbune”, a afirmat Roxana Iliescu, potrivit Adevarul.

Directorul tehnic al Colterm înoată la copcă în ape aproape îngheţate

Anunţul Roxanei Iliescu este însoţit şi de imagini cu directorul tehnic al Colterm fotografiat pe jumătate dezbrăcat, în zăpadă. De asemenea, Roxana Iliescu a publicat şi un filmuleţ cu Petre Nenu înotând „la copcă”. Imaginile au fost preluate de pe pagina de Facebook „Ţarina lu’ Petre”, unde au fost postate chiar directorului tehnic al Colterm.

La sfârşitul lunii octombrie 2021, Timişoara a rămas trei zile fără apă caldă şi căldură după ce, EON a tăiat gazul pentru Colterm, din cauza datoriilor. Furnizarea căldurii a fost reluată, în regim de avarie, cu un contract de gaz încheiat pentru doar câteva zile şi cu o cantitate de gaz care să asigure arderea cărbunelui.

Citeşte şi: EXCLUSIV Dana Budeanu pune tunurile pe liberali: Se bat cu pliciu, cu rujuri, cu ce apucă. Aştia sunt autorii îngropării acestei ţări.