Omul cu Reacţie a zburat peste Alpi, alături de supersonice VIDEO

Un elveţian, supranumit Omul cu Reacţie (Jet Man), a reuşit o nouă performanţă aflată la limita dintre cascadorie şi ştiinţă - zborul în formaţie cu două avioane cu reacţie, peste masivul Alpilor.

RomaniaTV.net
28 nov. 2011, 09:50
Omul cu Reacţie a zburat peste Alpi, alături de supersonice VIDEO

Pilotul Yves Rossy a folosit duminică o versiune îmbunătăţită a dispozitivului-costum cu reacţie care i-a permis atingerea unei viteze de zbor apropiate de cea a unor avioane cu reacţie, notează Sky News.

Rossy, în vârstă de 51 de ani, s-a lansat în cursă de pe un elicopter după care „s-a pilotat” alături de două avioane pregătite să traverseze Alpii. Temerarul, fost pilot de vânătoare în aviaţăa elveţiană, era echipat cu un „costum cu recţie” dotat cu aripi cu o anvergură de doi metri. Întreaga „instalaţie” nu cântăreşte mai mult de 54 de kilograme şi dispune de patru mini-motoare cu reacţie care îl propulsează pe Yves la viteze de peste 200 de kilometri pe oră. După ce limita autonomiei de zbor a fost atinsă elveţianul a deschis o paraşută şi a ajuns la sol fără probleme.

Rossy este, deocamdată, singurul om din istorie care zboară cu un astfel de costum, aventură începută încă de acum cinci ani. În mai 2008 el a reuşit, în premieră, traversarea Alpilor cu un asemenea dispozitiv, tot în acel an reuşind şi traversarea Canalului Mânecii. De atunci inventatorul a continuat perfecţionarea dispozitivului său ce îi permite acum zborul stabil, în formaţie, alături de alte aparate de zbor şi chiar o serie de figuri de acrobaţie aeriană.