Omul de afaceri Horia Simu, acuzaţii grave la adresa fostului consilier prezidenţial Daniel Moldoveanu

Omul de afaceri Horia Simu, trimis în judecată într-un dosar cu retrocedări ilegale, a postat pe Facebook un mesaj cu privire la Daniel Andrei Moldoveanu, fost consilier de stat în cadrul Administrației Prezidențiale - Departamentul Securității Naționale - și Director al Oficiului pentru Informații Integrate din cadrul Comunității Naționale de Informații.

25 iul. 2016, 12:14
Omul de afaceri Horia Simu, acuzaţii grave la adresa fostului consilier prezidenţial Daniel Moldoveanu

Horia Simu a scris pe pagina sa de Facebook că procurorii nu au folosit informațiile pe care acesta le-a prezentat în legătură cu fostul consilier prezidențial Daniel Moldoveanu.

În România, sistemul mafiot a fost organizat și condus de către anumiți membri marcanți ai serviciilor de informații, persoane care aveau mijloacele să pună în aplicare atât șantajul cât și presiunea asupra acelor oameni de afaceri care nu ar fi cedat șantajului lor. Faptul că sistemul mafiot încă rezistă este dovada că acești oameni scapă totdeauna, punându-mi întrebarea dacă DNA caută adevărul sau caută să găsească doar țapi ispășitori pentru vina de a fi trăit în România. Ultimul dosar în care am fost trimis în judecată este un nou exemplu în acest sens:

Daniel Moldoveanu – SEFUL COMUNITĂȚII NAȚIONALE DE INFORMAȚII – ADICĂ FORUL CARE CENTRALIZEAZĂ ACTIVITATEA TUTUROR SERVICIILOR DE INFORMAȚII DIN ROMÂNIA, este cel care a venit la mine CERÂNDU-MI să-i dau un dosar de care să se ocupe că să-i iasă și lui niște bani – s-a grăbit anul trecut (la două săptămâni după arestarea mea) să se autodenunțe pentru a scăpa. Cine l-a învățat să facă asta??? De ce DNA a ignorat toate dovezile împotriva lui – inclusiv declarațiile CONTRADICTORII ale prietenilor lui? Dacă eram vinovați, era normal să stăm împreună pe banca acuzaților, nu să-l facă scăpat!

Mai mult, văzând denunțul calomnios făcut de Daniel Moldoveanu, am denunțat și alte fapte de corupție ale acestuia dar care au fost ignorate de DNA.

Cât despre doamna Crinuța Dumitrean, tot ce pot preciza este că nu am cunoscut-o vreodată. Domnul Moldoveanu a menționat în schimb, în denunțul de la DNA, faptul că s-a întâlnit cu dânsa și a întrebat-o despre stadiul revendicărilor. Domnul Moldoveanu a mai intermediat și alte revendicări și tranzacții comerciale pe care nu le avea în atribuțiile legale„, a scris Horia Simu, pe Facebook.

Omul de afaceri Horia Simu şi fosta şefă a ANRP, Crinuţa Dumitrean, au fost trimişi în judecată, vineri, de DNA pentru noi presupuse fapte de corupţie privind despăgubiri acordate pentru un teren în municipiul Constanţa, prejudiciul fiind calculat la peste 7,7 milioane de euro.