Omul de afaceri Samir Sprânceană, condamnat la cinci ani de închisoare, dus în arest

Omul de afaceri craiovean Samir Sprânceană condamnat joi la cinci de închisoare cu executare pentru falsifcare de carduri de către instanţa supremă a fost dus, vineri seară, în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

RomaniaTV.net
04 mai 2013, 06:46
Omul de afaceri Samir Sprânceană, condamnat la cinci ani de închisoare, dus în arest

Samir Sprânceană a fost condamnat, joi, la cinci ani de închisoare cu executare pentru falsificare de carduri, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Decizia instanţei este definitivă.

Alături de Samir Sprânceană, alte cinci persoane, respectiv nepotul său, Ovidiu Doran, Bogdan Iulian Niţulescu, Claudiu Bălan, Liviu Sfetcovici şi Aurel Gigi Toma, au mai fost condamnate la pedepse cu executare cuprinse între trei şi cinci ani de închisoare.

Mandatul de arestare în cazul lui Samir Sprânceană a ajuns vineri, la ora 17.00, la IPJ Dolj.

Poliţiştii l-au căutat pe omul de afaceri la domiciliu, însă nu l-au găsit, acesta prezentându-se singur la Poliţie când a aflat că este căutat.

Samir Sprînceană a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT Craiova pentru constituirea unui grup infracţional şi deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică.

În iunie 2010, el a fost ridicat de procurorii DIICOT în timp ce încerca să treacă frontiera, prin judeţul Timiş, cu echipamente de tip skimming.

În 29 septembrie 2011, magistraţii Tribunaului Dolj l-au condamnat pe Samir Sprînceană la cinci ani de închisoare cu executare. Decizia instanţei a făst atacată cu recurs la Curtea de Apel Craiova, iar în 18 aprilie 2012, magistraţii au respins calea de atac.

Samir şi ceilalţi membri ai grupului infracţional au făcut, ulterior, recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Samir Sprânceană mai este judecat într-un alt dosar, pentru returnări ilegale de TVA. În acest dosar, Samir Sprânceană a fost condamnat la 18 ani de închisoare de Tribunalul Dolj, în 11 februarie 2013.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2003 – octombrie 2004, Samir Sprânceană a obţinut 66 de milioane de lei din rambursări ilegale de TVA.