Omul de Neanderthal avea o postură dreaptă, cu o coloană vertebrală similară cu cea a omului modern

Una dintre cele mai apropiate rude ale noastre din preistorie avea coloana vertebrală în formă de dublu S, similară cu cea a omului modern, conform concluziilor unui studiu publicat în jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences, citat marţi de agenţia Xinhua.

RomaniaTV.net
27 feb. 2019, 06:52
Omul de Neanderthal avea o postură dreaptă, cu o coloană vertebrală similară cu cea a omului modern

O echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Zurich a reconstruit cu ajutorul computerului pelvisul şi coloana vertebrală ale unui schelet foarte bine conservat de neanderthalian, descoperit în Franţa.

În urma cercetării s-a descoperit că omul de Neanderthal prezenta o linie curbată în regiunea lombară şi a gâtului, similară omului modern.

Omul de Neanderthal a fost înfăţişat anterior cu o coloană vertebrală dreaptă şi o postură aplecată.

Cercetătorii au descoperit că osul sacrum al neanderthalianului era poziţionat în mod similar omului modern, acest lucru sugerând că acesta prezenta o curbură bine dezvoltată în regiunea lombară.

În urma conectării vertebrelor lombare individuale de cele cervicale această curbatură a coloanei vertebrale s-a dovedit a fi chiar mai pronunţată, au notat cercetătorii în studiul publicat luni.

În plus, urmele de uzură din zona şoldului observate la scheletul analizat demonstrează că oamenii de Neanderthal aveau o postură dreaptă.

”În ansamblu, există foarte puţine dovezi conform care ar indica faptul că omul de Neanderthal ar fi avut o anatomie fundamental diferită”, a declarat coautorul studiului, Martin Haeusler, specialist în medicină evolutivă la Universitatea din Zurich.