Omul din spatele atentatului de la Piatra-Neamţ, liderul unui clan rival celui condus de Mararu

Atentatul asupra lui Mararu ar fi fost comandat de rivalul său de-o viaţă, Dumitru Ioan Mironescu, potrivit România TV. Acesta ar fi plătit trei bărbaţi să pună bomba sub maşina lui Bogdan Mararu.

RomaniaTV.net
11 ian. 2013, 11:15
Omul din spatele atentatului de la Piatra-Neamţ, liderul unui clan rival celui condus de Mararu

Apropiaţii lui Dumitru Mironescu îi spun Puiu, iar principala sa afacere este cămătăria. Potrivit România TV, el ar fi comandat confecţionarea bombei la trei persoane, două din Neamţ şi una din Bacău. Comanda ar fi fost făcută în luna decembrie, iar desfăşurarea operaţiunii ar fi fost plănuită pe 31 decembrie, când clanul lui Mironescu chefuia la petrecerea de Revelion. Tot atunci procurorii DIICOT au aflat de intenţia clanului Mironescu.

Cei trei oameni plătiţi de Mironescu aveau sarcina nu doar să-l arunce în aer pe Bogdan Mararu, ci, după amplasarea bombei, să şi incendieze două magazine ale iubitei lui Mararu, Ioana Vicol. Escaladarea rivalităţii dintre cele două clanuri s-a datorat faptului că Vicol a cumpărat un teren de la Mironescu pe care nu l-a mai plătit.

Mironescu  fost condamnat la numai un an de închisoare cu suspendare în decembrie 2012 într-un proces în care a fost acuzat că a şantajat un om de afaceri căruia îi împrumutase bani. Sentinţa dată de către judecătoria Oneşti a fost atacată cu recurs de către procurori.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, ameninţările lui Mironescu la adresa omului de afaceri căruia îi cerea din ce în ce mai mulţi bani erau deosebit de brutale. „O să mergi în scaun cu rotile. Nu o să mai ai de-a face cu bani toată viaţa ta”, îi spunea Mironescu victimei sale.

Clanul Mararu a devenit cunoscut în 2010, atunci când Gheorghe Mararu, fratele lui Bogdan, a fost împuşcat mortal de membrii unei grupări rivale. Tot atunci s-a aflat şi de relaţia apropiată dintre mafioţi şi fostul şef al Poliţiei Piatra Neamţ, Aurelian Şoric.

În ultimii ani, răfuielile dintre clanul Mararu şi grupările rivale s-au ţinut lanţ. Maşinile de lux de peste 100.000 de euro şi chiar casele au fost incendiate de mai multe ori de duşmanii grupării, printre aceştia aflându-se şi Tiberiu Cristodorescu, un cunoscut membru al lumii interlope ieşene.

Fraţii Mararu şi-au început ascensiunea în judeţul Neamţ cu schimbul valutar. Au evoluat la traficul cu maşini, multe furate, pentru care cei doi fraţi au fost condamnaţi la închisoare cu executare, în martie 2006. Familia s-a reprofilat apoi pe cămătărie şi, în ultimii ani, în domeniul afacerilor imobiliare.

Au devenit însă cunoscuţi abia în 2010, după ce Gheorghe Mararu, fratele lui Bogdan, a fost împuşcat mortal de membrii unei grupări rivale. Interlopul a fost împuşcat cu şapte gloanţe, iar unul l-a nimerit pe fratele său. Atunci, şeful Poliţiei Piatra Neamţ, Aurelian Şoric a declarat că Mararu nu este interlop.