Omul din spatele discursurilor cu care Volodimir Zelenski a impresionat lumea: „Președintele știe întotdeauna ce vrea să spună și cum vrea să spună”

Volodimir Zelenski și-a făcut din nou apariţia la televiziunea de stat ucraineană pentru a le vorbi ucrainenilor. Vladimir Putin se aștepta să cucerească Ucraina în cinci zile, a spus Zelenski, stând în fața clădirii sale administrației neoclasice din centrul Kievului. Putin "s-a împrietenit acum cu realitatea", a adăugat Zelenski, salutând curajul și fermitatea cetățenilor săi.

17 apr. 2022, 13:52
Omul din spatele discursurilor cu care Volodimir Zelenski a impresionat lumea: „Președintele știe întotdeauna ce vrea să spună și cum vrea să spună”

De la invadarea Ucrainei de către soldaţii ruşi, la 24 februarie 2022, lumea intreagă urmăreşte situaţii din zonă. Popularitatea lui Volodimir Zelenski a crescut semnificativ, nu doar în rândul ucrainenilor, dar şi restul lumii.

În materie de informare, de transmitere a mesajelor către popor, Ucraina a luat faţa Rusiei. Discursurile lui Zelenski către poporul său și mesajele sale din parlamentele străine din întreaga lume au stimulat sprijinul internațional și au întărit moralul acasă, scrie The Guardian.

Volodimir Zelenski a susţinut discursuri memorabile în cadrul summit-ului NATO, la ONU şi în Parlamentul European, dar şi în parlamentele mai multor ţări din Europa, Asia, chiar şi Africa.

Citeşte şi: Războiul din Ucraina, ziua 53: Noi explozii la Kiev. Zelenski cere din nou lumii să se pregătească pentru posibilia utilizare de către Rusia a armelor nucleare

Le-a vorbit oamenilor despre atricităţile ruşilor şi le-a cerut să pună capăt oricărei legături cu această ţară.

Citeşte şi: Volodimir Zelenski, discurs fulminant în Parlamentul European după ce cererea de intrare în UE a fost admisă: „Cred că dreptul nostru este să fim egali. Sunt mii de oameni ucişi”

Omul din spatele discursurilor cu care Volodimir Zelenski a impresionat lumea

În spatele discursurilor cu care Volodimir Zelenski a impresionat se află Dmytro Lytvyn, un fost jurnalist și analist politic în vârstă de doar 38 de ani. Într-un interviu realizat prin WhatsApp, Dmytro Lytvyn a spus pentru Observer că ideile din spatele discursurilor au fost ale lui Zelenski: „Președintele știe întotdeauna ce vrea să spună și cum vrea să spună”.

„În discursuri, emoțiile sunt cele mai importante. Și, desigur, președintele este autorul emoțiilor și al logicii cuvintelor.”, a mai spus Dmytro Lytvyn. Alți lideri mondiali „s-ar putea să învețe cum să o facă”. Cu alte cuvinte, ar putea emula combinația puternică a lui Zelenskiy de sinceritate și putere emoțională.

Dmytro Lytvyn face parte din echipa restrînsă a președintelui Volodimir Zelenski. El și colegii săi locuiesc și lucrează la Bankova – echivalentul Ucrainei pentru Casa Albă sau Downing Street – încă din primele zile ale invaziei. Lytvyn a fost reticent în a spune mai multe. „De obicei nu comentez acest subiect”, a spus el.

Serhiy Leshchenko, un alt fost jurnalist devenit consilier Zelenski din timpul războiului, l-a descris pe Lytvyn ca un asistent literar și artistic. „Adună ideile președintelui în fiecare zi. Lucrează ca colecționar de idei şi simţiri”.

Într-o zi, tema discursurilor ar putea fi barbaria soldaților ruși, următoarea temă, nevoia urgentă a Ucrainei de arme defensive.

Dmytri Lytvyn este de ceva vreme în mijloc politicii ucrainene. A fost analist politic pentru Servitorul Poporului, partidul politic al lui Zelenski și un adversar acerb al lui Petro Poroșenko, predecesorul lui Zelenski în fruntea Ucrainei. „Nu sunt fan. Dar el este inteligent”, a adăugat un coleg al lui Lytvyn.