OMV Petrom a oprit centrala electrică de la Brazi, din cauza unei defecţiuni. Reparaţiile durează cel puţin trei luni

OMV Petrom, cea mai mare companie petrolieră din România, a anunţat miercuri că a oprit centrala electrică de la Brazi, care funcţionează pe bază de gaze naturale, din cauza unei defecţiuni la transformatorul turbinei cu abur.

26 apr. 2017, 17:05
OMV Petrom a oprit centrala electrică de la Brazi, din cauza unei defecţiuni. Reparaţiile durează cel puţin trei luni

Defecţiunea este în curs de investigare pentru a determina impactul acesteia şi durata remedierii ei. Pe baza datelor preliminare, estimarea actuală este că indisponibilitatea centralei ar putea dura până la sfârşitul lunii iulie 2017. OMV Petrom va comunica modificările relevante cu privire la această situaţie„, arată un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În raportul OMV Petrom pe anul trecut se arată că societatea a beneficiat de o cerere mai bună pe piaţă şi şi-a majorat producţia de electricitate cu 10% în 2016, la 2,93 TWh.

Producţie de energie anunţată este cumulată pentru centrala electrică Brazi, cu o capacitate de 860 MW, şi pentru parcul eolian Dorobanţu, cu o capacitate de 45 MW.

În 2015, compania a fost nevoită să ţină închisă centrala o partea a anului, din cauza distorsiunilor din piaţa românească a energiei electrice.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier din România, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 64 milioane bep în 2016.

Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW.

Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a 783 benzinării, la sfârşitul lui 2016, sub două branduri, OMV şi Petrom.

Compania austriacă OMV deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, Ministerul Energiei are o participaţie de 20,64%, Fondul Proprietatea deţine 12,57%, iar 15,78% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

Compania are o valoare de piaţă de 18,12 miliarde lei (4 miliarde euro).