Onțanu: Primăria Sectorului 2 a intervenit de urgenţă pentru eliminarea urmărilor ploilor torenţiale

În cursul serii de vineri primarul Neculai Onțanu a mobilizat de urgență toate forțele de intervenţie ale Primăriei Sectorului 2 pentru a elimina urmările plorilor torențiale care au afectat Capitala.

RomaniaTV.net
25 mai 2012, 20:34
Onțanu: Primăria Sectorului 2 a intervenit de urgenţă pentru eliminarea urmărilor ploilor torenţiale

Ca urmare a acestei intervenții extrem de prompte, cu toate mijloacele disponibile, în mai puţin de o oră, toate cele 5 zone din sectorul 2 afectate de precipitații au fost eliberate de apă de pe carosabil, astfel încât circulaţia putut reveni la normal.

În cursul serii,  Capitala a fost afectată de o ploaie torențială, cantitatea de apă căzută într-un interval de timp foarte scurt fiind deosebit de mare. În aceste condiții, supapele din sistemul de canalizare au intrat în presiune și, ca urmare, înloc să fie evacuată,  apa a intrat în stagnare  pe carosabil. Printre zonele afectate au fost Doamna Ghica – Colentina,  Colentina – Cremeniţa, Maica Domnului – Lizeanu.

 În aceste zone, ca de altfel în tot sectorul 2, primarul Neculai Onțanu a solicitat intervenția de urgență a tuturor forțelor de intervenție. Astfel, au intervenit Poliţia Locală a Primăriei Sectorului 2, care a patrulat cu 10 autovehicule pentru a monitoriza zonele afectate şi a transmis situaţia din teren către operatorii cu atribuţii în domeniu, S. C. Apa Nova S.A., care a intervenit cu 6 autocurăţitoare, 6 motopompe şi 12 muncitori, S.C.Supercom S.A., care a pus la dispoziție o vidanjă şi 4 autocurăţitoare şi 45 de muncitori și Administraţia Domeniului Public Sector 2 care a mobilizat 2 motopompe, o vindajă şi 10 muncitori.