One United Properties cumpără de la Adriean Videanu un teren de 45.000 mp în București. Vrea să construiască aici inclusiv un bloc de 33 de etaje

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties (ONE) a achiziţionat un teren de 45.000 de metri pătraţi din Sectorul 5 al Capitalei, pentru 35 milioane euro. Terenul a fost cumpărat de la fostul primar al Capitalei, ulterior ministrul al Economiei, Adriean Videanu. Dezvoltatorul imobiliar vrea să construiască aici o clădire cu utilizare mixtă, denumită One Cotroceni Towers, care va avea 33 de etaje.

17 feb. 2023, 15:06
One United Properties cumpără de la Adriean Videanu un teren de 45.000 mp în București. Vrea să construiască aici inclusiv un bloc de 33 de etaje

Tranzacție surpriză pe piața imobiliară din București. Dezvoltatorul imobiliar One United Properties (ONE), companie antreprenorială ale cărei acţiuni intră în structura indicelui principal BET a achiziţionat de la TitanMar, compania lui Adriean Videanu, fost primar general al Bucureştiului şi ministru al economiei în guvernul Boc, un teren de 45.000 de metri pătraţi din Sectorul 5 al Capitalei.

Pentru terenul din Şoseaua Progresului dezvoltatorul imobiliar va plăti 35 milioane euro, dintre care 20 mil. euro vor fi plătite cash, iar 15 mil. euro merg la schimb pentru viitoare apartament şi spaţii comerciale, potrivit Ziarul Financiar.

Citește și: Frații Dedeman cumpără România bucată cu bucată! Tocmai au plătit 5 milioane de euro pe 15 hectare de teren fix lângă canalul Dunăre – Marea Neagră

”One Cotroceni Towers va fi o importantă dezvoltare mixtă şi un exemplu emblematic de regenerare urbană, care va creşte gradul de atractivitate a traiului, muncii şi a petrecerii timpului liber în Bucureşti. Aceasta va cuprinde 1.296 de unităţi rezidenţiale dispuse în cinci turnuri. Două turnuri vor avea 33 de etaje, devenind astfel cea mai înaltă dezvoltare rezidenţială din Bucureşti şi din regiune”, se arată în raportul publicat la BVB de compania cu o capitalizare de 3,4 mld. lei.

Alte două turnuri vor avea 23 de etaje, în timp ce o clădire va avea 16 etaje. “Turnurile rezidenţiale vor fi conectate la nivelul parterului şi primului etaj, cu un mix de spaţii comerciale pentru o varietate de servicii, precum o sală de sport cu piscină, pieţe alimentare, restaurante, afterschool pentru copii şi alte servicii specifice care vor reduce timpul de deplasare al locuitorilor, şi mici spaţii de birouri la primul etaj”.

Parcarea va fi disponibilă numai în cadrul celor trei etaje subterane.

Complexul va include şi o clădire de birouri, cu o suprafaţă inchiriabilă totală (GLA) de aproximativ 48.000 mp, care va fi denumita One Cotroceni Park Office Faza III.

“După finalizarea integrală, One Cotroceni va deveni un reper al Bucurestiului, cu un cartier nou şi modern care va cuprinde aproape 2.200 de apartamente, peste 40.000 mp de spatii comerciale şi birouri mici, aproape 140.000 mp de spaţii de birouri de închiriat, precum şi 4.200 de locuri de parcare subterane”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties.