Frații Dedeman cumpără România bucată cu bucată! Tocmai au plătit 5 milioane de euro pe 15 hectare de teren fix lângă canalul Dunăre – Marea Neagră

Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au cumpărat 15 hectare de teren în comuna Agigea, județul Constanța, lângă canalul Dunăre-Marea Neagră.

10 aug. 2022, 11:32
Frații Dedeman cumpără România bucată cu bucată! Tocmai au plătit 5 milioane de euro pe 15 hectare de teren fix lângă canalul Dunăre – Marea Neagră

Terenul proprietarilor Dedeman ar avea o valoare de achiziție cuprinsă între 3,75 de milioane de euro și 5,25 de milioane de euro.

„Deocamdată nu am luat o decizie cu privire la destinația viitoare a terenului. În prezent, explorăm mai multe oportunități pentru valorificarea acestuia”, au declarat reprezentanții Dedeman, pentru Profit.ro.

Cei doi antreprenori, Dragoș și Adrian Pavăl, au intrat ca favoriți în cursa pentru cumpăraea portofoliului de proprietăți deținut de investitorul imobiliar austriac CA Immo în România, o tranzacție ce are o valoare potențială de peste 400 de milioane de euro.  E cea mai mare valoare de pe piața imobiliară locală. Ulterior, investitorul va selecta una dintre cele cinci oferte și să aleagă cea mai bună variantă.

În cazul în care această tranzacție se concretizează, frații Pavăl vor urca pe locul 2 de pe locul 5 în topul celor mai mari proprietari de spații pentru birouri din România. Pe primul loc se află Globalworth, iar sub ei ar fi AFI Europe, Immofinanz și Liviu Tudor.

Frații Pavăl au reușit să transforme Dedeman în cea mai mare companie antreprenorială din țară, iar apoi au început să-și diversifice investițiile. Cele mai mari sume câștigate le-au direcționat către sectorul imobiliar. Au plătit aproximativ 200 de milioane de euro pe complexul de birouri The Bridge, cea mai mare tranzație din istorie pieței imobiliare românești, apoi alte 120 de milioane de euro pe complexul The Office din Cluj-Napoca și 50 de milioane de euro pe complexul de birouri Dacia One din București.

Mai mult, antreprenorii români au încheiat un parteneriat cu afaceristul Ionuț Dumitrescu și cu firma deținută de acesta, Element Industrial, prin care dezvoltă și vând parcuri industrial-logistice lângă orașe mari din țară.

Citește și Fraţii Dedeman se pregătesc să plătească 400 de milioane de euro pe asta! E cea mai mare tranzacţie imobiliară din istoria României! Uite ce clădiri vor cumpăra

Citește și Cât câștigă un angajat la Dedeman pe lună și ce alte beneficii mai are. Compania caută noi membri în echipă în mai multe orașe din țară